İzmir voleybolunun bayanlardaki tek temsilcisi Karşıyaka İZKA, 23 yıldır mücadele ettiği 1. Lig'e veda etmek üzere. Kaf-Kaf, ligde kalabilmek için son 3 maçını da kazanmak zorunda
Bayan voleybolda Ege ve İzmir'i uzun yıllardır 1. Lig'de tek başına temsil eden Karşıyaka İZKA İnşaat uçurumun kenarında. İzmirspor, Tuborg ve Göztepe'nin birer birer havlu atmasıyla İzmir'in ve Ege'nin tek temsilcisi olarak 23 yıldır 1. Lig'de başarıyla mücadele eden yeşil-kırmızılı bayanlar kalan 3 maçını kazanırsa kümede kalabilecek. Aksi halde alt lige düşecek. Türk bayan voleybol tarihinde Eczacıbaşı ile birlikte küme düşmeyen tek takım olan Karşıyaka İZKA İnşaat bu onuru da kaybetmek üzere.
İŞİMİZ ÇOK ZOR
Aroma Bayanlar Voleybol 1. Lig'inde kümede kalma şansını mucizelere bırakan Karşıyaka İZKA İnşaat'ta antrenör İsmail Yengil matematiksel şansları bitine kadar mücadele edeceklerini belirtti. İşlerinin çok zor olduğunu belirten Yengil, "Genç bir ekip ile elimizden geleni yapacağız. Oynayacağımız 3 maçı kazanırsak ligde kalabiliriz. Güçlü rakiplerle oynuyoruz ama bir mucizeye de imza atmak için tüm camianın desteğini istiyoruz" şeklinde konuştu.
GÖRKEM TÜRKYILMAZ
Bir haftada 3 maç
Yeşil-kırmızılı bayanlar 2 Nisan Cumartesi günü deplasmanda Konya Ereğli karşılaşacak. 5 Nisan'da da İzmir'de Eczacıbayı VİTRA'yı konuk edecek. Ligin son maçında ise 9 Nisan Cumartesi günü deplasmanda Diyarbakır Dicle Üniversitesi ile kozlarını paylaşacak. Genç ve yıldız milli takımların kampları için yoğun bir fikstür olduğunu belirten Yengil, "Kısa bir süre içinde kaderimiz belli olacak. Umarım Karşıyaka'yı mutlu edecek bir sonuç olur" diye konuştu.