• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İpek Soylu’nun büyük atağı NECDET KESTELLİ

İpek Soylu’nun büyük atağı

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.04.2019, 00:00

Uzun bir hazırlık döneminden sonra milli oyuncumuz İpek Soylu Mısır'da katıldığı ITF 15.000 dolar toplam ödüllü tenis turnuvasında yarı finali üç sette (5-7, 6-1, 7-6) kazanarak finale kaldı. Şampiyonluk maçında ise, turnuvaya (1) numaralı seri başı olarak katılan Gilchrist'i 6-3, 6-3 mağlup etmeyi başardı ve kariyerindeki 9. Şampiyonluğuna ulaştı. Partneri Cabaj Awad ile Çift Kadınlar kategorisine katılan İpek Soylu burada da 19. Çiftler şampiyonluğu kupasını da almış oldu. Ne kadar büyük bir başarı.

NERELERDEN NEREYE GELDİLER?

Miami Open, 2009'da ilk defa çeyrek finallere katılmaya hak kazanan ve 23 yaşın altında olan 4 oyuncuyu, Nadal, Djokovic, Murray ve Del Potro'yu ağırlamıştı.
10 yıl sonra 2019'da aynı yaşlardan yeni yıldız adayları Felix, Coric, Tsitsipas ve Shapavolov'u izlettirdi. 10 yıl önceki turnuvaya katılmış ve bu günün enlerinden olanların yerlerini alacaklar yavaş yavaş kendilerini gösterdikleri gibi de, tenis severleri mutlu etmeğe başladılar bile.

ALİASSİME UMUT VAAT ETTİ

Kanadalı Felix Aliassime henüz 18 yaşında ve final için İsner ile oynadı ancak geçen yılın şampiyonu buna izin vermedi. 2000'lerde doğmuş olarak ilk kırk oyuncu arasına girmeyi de garantiledi.

MİAMİ'DE BÜYÜK KAPIŞMA

Miami Kadınlar Turnuvasında, Osaka erken yenilmiş olsa da, en büyük rakibi olan Rumen Halep'in yarı final maçında Çek Pliskova'ya 2 sette yenilmesi sonrasında WTA sıralamasında yerini yine bir numara olarak korumuş olacak. Pliskova ise final maçında Avustralyalı oyuncu Barty'ye yenilmiş olsa da hafta başında 4 numaraya yükselecek, Halep ise ikinci sırada kalacak.
Barty ise bu turnuvada Yastremska, Stosur, Bertens, Kvitova, Kontaveit ve Pliskova'yı yenerek şampiyon oldu ve 9. sıraya yükseldi. Aynı zamanda bu onun kazandığı en büyük kupa ve dördüncü tekler şampiyonluğu oldu.

HESTOUREX 2019

Türkiye Tenis Federasyonu, ülkemizdeki tesis imkanlarını, tenis kulüp ve akademileri ile sponsoru MegaSarayı tanıtıp öne çıkarmak için yarın Antalya'da başlayacak, dünyanın sayılı spor ve sağlık turizmi fuarlarından Hestourex 2019'na katılıyor. Kutluyoruz.

ROGER FEDERER'E 101 KERE MAŞALLAH

İsviçreli dahi raket Roger Federer ilerlemiş yaşına karşın (38), kortlarda fırtına gibi esmeyi sürdürüyor. Nadal ve Del Porto turnuvadan çekilmişlerdi. Murray ameliyat olacaktı, Wavrinka ve büyük şampiyon adayı Djokoviç ise turnuvaya erken veda etmişti.
Turnuva geçen yılın şampiyonu ABD'li İsner ile Federer'e kaldı.
Federer son üç maçında devleşerek, kendi yarattığı vuruşlarla tüm seyircileri mest etti ve çok arzuladığı 101. şampiyonluğuna ulaştı. Kendisi için söylenebilecek bir söz kalmadı. Alkışlıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA