• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hakem kararıyla NEVZAT GÜZELIRMAK

Hakem kararıyla

nevzat.guzelirmak@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.04.2019, 00:00

Sağır Sultan bile duydu bu maçın önemini. Haftalardır konuşuluyordu, şampiyonluğa giden Denizlispor'un bu yolda en tehlikeli rakibinin play-off peşinde koşan ve son 6 maçının 5'ini kazanan Altay olduğunu. Ama Merkez Hakem Komitesi var ya, milli maçlar ve seçim nedeniyle ertelenen liglerin hafta ortasına alınan bu maça Cüneyt Çakır veya ünlü Süper Lig hakemlerinden birinin yerine Alper Barış Saka gibi deneyimsiz, verdiği kararlara kendi de şaşıran bir hakemi tayin etmiş. Saka neler yaptı, önce Denizlispor'un iki penaltılık pozisyonunu es geçti, ardından Horozların lehine öyle bir penaltı icad etti ki akıllıra zarar. Pozisyon ceza alanının dışındaydı ama o içeri çekti "Penaltı" dedi ve Denizlispor uzatmadaki bu penaltı golüyle ipten döndü, belki de aldığı bu puanla Süper Lig vizesini alacak. Altay'a ise açık söyleyelim sergilediği futbolla yazık oldu.

KARAFIRTINALAR ETKİSİ
Sait Karafırtınalar geldiğinden beri Altay'ı sanki sihirli değnekle yönetircesine taş gibi bir takım haline getirmiş. Dün Denizli'de binlerce seyirci önünde yüzde 70'e 30 gibi baskı kurarak oynamak her babayiğidin harcı değildi. Hem de daha maçın başında defans hatasıyla yediğin golle geriye düştükten sonra bozulmadan maçı çevirmek, galibiyete yaklaşmak ancak Karafırtınalar'ın Altay'ının başarabileceği bir işti. Denizlispor belli ki liderliği korumanın stresini yaşıyor, olumsuz etkileniyor. Böyle kritik maçlarda darbeleri üstüste vurursan kazanırsın. Daha 5.dakikada Murat'ın hatalı geri pasını yakalayan Recep Niyaz'la öne geçen Horozlar, belli ki idmanlarda çalışılmış Mehmet Akyüz-Ziya Alkurt ikilisinin organizasyonuyla ikinci gole çok yaklaştı ama Ziya topa iyi kafa vuramadı, kaçırdı. Ardından Burak Çalık öyle bir gol kaçırdı ki akıllara zarar. Altay'da kaptan Ferhat'ın golü ardından maçın yıldızı Özgür'ün harika asistini değerlendiren Kral Paixao ve ardından Kappel'e durumu 3-1'e taşıdı. Yücel İldiz ikinci yarıda Denizlispor'un maça ortak olması adına elinden geleni yaptı ve alınan puanda önemli rol oynadı. Burak Akdiş'i dışarı alması, Ziya'nın yerine Mbamba'yı sokması, Kehinde ile ateşlemesi yerindeydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA