• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Avrupa niye olmasın... YALÇIN KÜÇÜKDAMAR

Avrupa niye olmasın...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.02.2017, 00:00

Akhisar Belediyespor, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu kuraları çekilirken, büyük şans yaşamıştı.
Çünkü Başakşehir-Galatasaray, Beşiktaş- Fenerbahçe birbirlerine düşmüştü ve 2 dev bir çırpıda elenecekti. Akigo ise 2. Lig'den Gümüşhane ile eşleşmişti.
Hem de Manisa'da. Bundan büyük fırsat olur muydu? Bu rakibi elemek, çeyrek final kapılarını açacaktı.
Ve sonunda bu hedef de gerçekleşti.
Kupa kralı Vaz Te, Samardzic ve Muğdat'ın golleri Akhisar'ı 8 takım arasına attı. İki takımı daha ele, gel finale. Finale kalmak ne demek, Avrupa Kupalarına katılmak demek. Türkiye'yi Avrupa Kupaları'nda temsil edecek takımlar, örneğin Beşiktaş, kupa şampiyonu olursa Şampiyonlar Ligi'ni tercih edeceği için kupayı kazanamasan dahi kupa finalisti olarak sana da Avrupa Kupaları yolu açılacak. Kaçırma bu fırsatı Akhisar. Dünkü maça gelince. Akhisar oyunun genelinde hakim olan taraftı. Savunma güvenliğini ön planda tutan bir taktik ile rakibi önünde üstünlük sağladı. Lig için adeta bir deneme maçı idi dünkü 90 dakika. Ofansif zenginliği daha da güçlendirirse Akigolar ligde de çok takımın başını yakabilir.
Yeni transferlerin verimine bakılınca güzel bir kafa golüne imza atan Samardzic belli ki bu takıma katkı yapacak.
Başakşehir'den alınan Cikalleshi beklenen randımanı veremedi, geri dörtlüde yer alan Mustafa Yumlu ise iyi bir kumaş olduğunu gösterdi. Vaz Te dün de fırsatçılığını konuşturarak penaltıdan attığı golle rekorunu 11 gole taşıdı. Ben Muğdat Çelik'e bir anlam veremiyorum. Hızlısın, rakip geçmekte hünerin yüksek ancak bu kadar çalım niye? Arkadaşların bomboş pozisyonunda, egoist davranıyor ve top vermiyorsun. Pas vermezsen, takımda da ilk 11'de sana forma vermezler, hiç yakınma. Dikkat ettiysen dün 3. golü attın, kimse seni kutlamaya gitmedi.
Azıcık ders çıkarsan diyorum. Sonuçta Akigolar, kupaya devam ederken, lig içinde büyük bir moral kazandılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA