Karadeniz'e açılan balıkçıların oltalarına ve ağlarına takılan palamutlar, tezgahlarda tanesi 5 ile 10 lira arasında fiyatlarla satışa sunuldu. Balıkçı Aydın Erdoğan, denizlerin ve havaların soğumasıyla birlikte denizde palamut bereketi yaşandığını söyledi. Geçen hafta 15 liraya satılan palamutun, bugün 5 liraya kadar düştüğünü ifade eden esnaf "Yaklaşık 1 aydır denizden böyle palamut çıkmamıştı. Havaların ve denizin soğumasının ardından Karadeniz'e açılan onlarca balıkçı kasalarla kıyıya döndü. Geçen hafta 15 liraya satılan palamut bugün tezgahlarda 2.5 liraya kadar düştü. Bir tost parası bile değil. Şu anda Karadeniz'de bol miktarda palamut olduğu görülüyor. İnşallah böyle devam eder. Vatandaşımız da ucuz balık yer" dedi.
YÜZDE 50 İNDİRİM VAR
Öte yandan diğer balık türlerinde de fiyatlar düşük seyrediyor. Hamsi ve sardalya normalde bu mevsimde 10 lira olurken bu yıl yüzde 50 indirimli olarak 5 liradan satılmaya başlandı. Ayrıca uskumru, tekir ve barbunda da yüzde 50'lere varan indirimler görüldü.
SAĞLIK İÇİN BALIK YİYİN
Balığın kardiyovasküler rahatsızlıklara karşı vücudu güçlendirdiği biliniyor. Pek çok balık türü içindeki omega-3 sayesinde kalbi koruyor, kolesterolü düşürüyor ve damarların sağlıklı bir şekilde kanı iletmesini sağlıyor. Balığın bünyesindeki yağlar vücutta depolanan yağların yakılmasına yardımcı oluyor. Bu sayede kilo vermek kolaylaşıyor. Yaşa bağlı olarak görülen görme bozuklukları da levrek gibi balıklar sayesinde ertelenebiliyor.
Beynin gelişmesi ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi için mutlaka balık tüketilmesi gerektiği belirtiliyor.
KADİR KEMALOĞLU