SON DAKİKA

Başkan Erdoğan'dan İzmir ve İZBAN açıklaması

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul Biz Birlikte Türkiye"yiz Buluşması'nda konuştu. 'Hamdolsun bugüne kadar bölge, kimlik, istismar siyaseti yapmadık' diyen Erdoğan, "İzmir susuz biz varsın susuz kalsınlar demedik. Gördes Barajı'nı geldik inşa ettik İzmir'e su verdik. Aynı şekilde İZBAN çalışmıyor, İzmir Belediyesi yapamıyor diye bırakmadık" ifadelerini kullandı

"İstanbul Biz Birlikte Türkiye'yiz" buluşmasına katılımcılara hitap eden Başkan Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi:

"Bizim davamız birlik, beraberlik, kardeşlik davasıdır. Siyasetimiz gönülden yaparsan gönüller kazanırsın siyasetidir. Hamdolsun bugüne kadar bölge, kimlik, istismar siyaseti yapmadık. Türkiye haritasını farklı renklere bölenlerden, nifak tohumu ekenlerden olmadık. Sadece belli illere, sahil kenarlarına hapsolanlar değil ülkemizden tümünden çok güçlü destek gören bir dava olduk. Son 17 yıl bize oy versin vermesin vatandaşlarımızın tamamını bağrımıza bastık. Kuzeyde ne varsa güneyde de o olsun dedik. Batıda ne varsa doğuda da o olsun dedik. Türkiyemizin 780 bin kilometre karesi aynı imkanlara sahip olsun dedik. İzmir susuz biz varsın susuz kalsınlar demedik. Gördes Barajı'nı geldik inşa ettik İzmir'e su verdik. Aynı şekilde İZBAN çalışmıyor, İzmir Belediyesi yapamıyor diye bırakmadık. Ulaştırma Bakanımız Binali Bey'e dedik ki, 'gel burayı yüzde 50'sini üstlen, harekete geçirelim' dedik. Bu yıl sonunda İstanbul-İzmir yolunu açıyor. Bu CHP zihniyetiyle bunlar olmaz."

"BEKA KAVRAMINDAN RAHATSIZ OLANLAR VAR"

"Milletimiz yıllardır hasretini çektiği hizmet ve eser siyasetine bizim dönemimizde kavuştu" diyen Erdoğan "25 yıl önce İzmir'de nasıl bir havalimanı vardı? Geldik şimdiki Adnan Menderes Havalimanı'nı biz yaptık. Son 17 yılda demokrasimiz güçlendi, vesayet geriledi, milletimizin birlik ve beraberliği hiç olmadığı kadar perçinlendi. AK Parti her kesimin, herkesin partisidir. Dindar, seküler, gencin ve yaşlısının temsilcisi olduk. 82 milyon tüm renkleriyle kucaklaşabilen yegane hareket bizim hareketimizdir, bizim davamızdır. Cumhur İttifakı ve AK Parti iç barışın, huzurun, istikrarın, milli bekasının teminatıdır. Bu beka kavramından rahatsız olanlar var." ifadelerini kullandı.