SON DAKİKA

İzmir'de konteyner kent çalışmalarında sona gelindi

Ege Denizi'nde meydana gelen ve İzmir'de yıkıcı etkileri olan depremin ardından evi yıkılan ya da ağır hasarlı olan depremzedelerin konaklayacağı konteyner kentteki çalışmalarda sona gelindi. Detayları A Haber ekibinden Sefer Ayçe aktardı.

İzmir'de 30 Ekim'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde evleri zarar görenler için hazırlanan 493 konteynerlik geçici konaklama merkezi, afetzedeleri ağırlamaya başladı.

AFAD koordinasyonunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Karayolları ve Devlet Su İşleri ekiplerinin katılımıyla Haydar Aliyev Caddesi'nde yapımına 5 Kasım'da başlanan geçici konaklama merkezinde çalışmalar dün tamamlandı.

Çadır kentlerde kalan depremzedeler otobüslerle geçici barınma merkezine getirildi.

Kayıt işlemlerinin ardından depremzedeler 21 metrekare büyüklüğünde olup içinde duş, tuvalet ve sıcak su donanımının da bulunduğu, kaloriferle ısıtılan konteynerlere yerleştirilmeye başlandı.

Geçici barınma merkezinde bulunan bir sokağa Rıza Bey Apartmanı enkazından 91 saat sonra kurtarılan Ayda'nın diğerine ise Doğanlar Apartmanları enkazından 65 sonra çıkarılan Elif'in ismi verildi.

Merkezde kalan öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mobil EBA Destek Aracı görevlendirildi. Depremzede öğrenciler içinde internet ve bilgisayarın bulunduğu araçta eğitimlerine devam etme imkanı bulacak.