Isparta, gülden sonra lavanta üretimiyle de Türkiye'de başı çekiyor. Lavanta tarlalarının muhteşem manzarası ise turistleri üretimin yapıldığı Kuyucak köyüne yöneltiyor. Afyonkarahisar'ın İdris Köyü ise Türkiye lavanta üretiminde ikinci, Ege Bölgesi'nde ise ilk sırada yer alıyor. Seferihisar'da da yapılan lavanta üretimi bu yıl 50 dönüme ulaştı. Lavanta, son yıllarda artan yetiştirme alanları ile hem turizm açısından hem de turistik açıdan ülke ekonomisine önemli katkılar sunuyor.
HEDEF 500 BİN
Altyapı çalışmaları sayesinde sezonun açılmasından kısa bir süre sonra 50 binin üzerinde turist çeken Isparta'da bu yıl hedeflenen ziyaretçi sayısı 500 bin. Türkiye'nin dört bir yanından ve yabancı ülkelerden turist çeken 'Lavanta Kokulu Köy' olarak da nitelendirilen Kuyucak'a gelenler, lavantadan üretilen birçok ürünü de tadabiliyor. Özellikle İzmirliler kısa süren lavanta sezonunu kaçırmamak için Isparta'ya özel turlar düzenliyor.
GÜL BİTİNCE BAŞLIYOR
Türkiye'nin provence'i olarak adlandırılan Kuyucak köyünün "mora boyanan" tarlaları yediden yetmişe her kesim tarafından büyük ilgi görüyor. Altyapı çalışmaları sayesinde sezonun açılmasından kısa bir süre sonra 50 binin üzerinde turist çeken Isparta'da bu yıl hedeflenen ziyaretçi sayısı 500 bin.
Lavanta bahçeleri gelen ziyaretçilerine sakinlik ve huzurun yanı sıra eşsiz bir doğa içinde fotoğraf çektirme imkanı da sunuyor. Türkiye'nin dört bir yanından ve yabancı ülkelerden turist çeken 'Lavanta Kokulu Köy' olarak da nitelendirilen Kuyucak'a gelenler, lavantadan üretilen birçok ürünü de tadabiliyor. Gül sezonunun bitmesiyle lavanta döneminin başladığı bir zaman dilimine denk gelen bu dönemde Isparta, fotoğraf tutkunlarının akınına uğruyor.