• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • İkindiye 23:55:00
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608

ile Kavurma Tarifi!

Türkiye'nin ilk diplomalı kasabı olan , bayram sofralarınızı süsleyecek lezzetleri Bi’ YouTube kanalına özel paylaştı. eti nasıl pişirilir? Kurban eti pişirmenin püf noktaları nelerdir? İşte detaylar...

Gürkan Şef ile Kurban Kavurma Tarifi!

30.07.2020, 17:24 Güncelleme Tarihi: 30.07.2020, 17:43

Türkiye'nin ilk diplomalı kasabı olan Gürkan Şef, bayram sofralarınızı süsleyecek lezzetleri Bi' Başka YouTube kanalına özel paylaştı.

Kurban eti nasıl pişirilir ve saklanır? Kurban kavurma nasıl yapılır? Kurban etiyle ilgili püf noktaları ve bayrama özel tarifler Gürkan Şef ile Bi' Başka'da…

Kurban Kavurması Tarifi:

Öncelikle kavurma kol kısmından yapılır. İyice ısıtılan sac tavanın içerisine kol kısmından çıkan kemikleri bırakıyoruz. Yağ olarak kavram yağı veya kuyruk yağı kullanıyoruz. Kemiklerden sonra kavram yağımızı da tavaya ekliyoruz. Bu esnada kemiğin içindeki ilikler kendini bırakıyor ve tavadaki sıvıya lezzet veriyor. Kemik ve kavram yağının bulunduğu tavayı karıştırıyoruz. Yağ sarımtırak bir renk alınca etleri ekliyoruz. Sadece kavurma yaparken değil, sebze yemeklerinde bile tencere soğukken malzeme asla tencereye konulmamalı.

Yüksek ateş etin mühürlenmesini sağlıyor. Bu işlemle sıvı, etin içine hapsediliyor. Bu şekilde de et yumuşak ve lezzetli oluyor.

Kavurma yaparken et de yağ da eşit parçalar halinde doğranmalı ki parçalar eşit sürede pişsin. Aksi takdirde küçükler daha erken pişecek büyük parçayı pişireyim derken de küçükleri yakacaksınız.

Kavram yağı kavrulduktan ve sıvısını tencereye bıraktıktan sonra tüm taneleri tencereden alınmalı. Zira etler ilave edildiğinde, et pişerken yağ yanıp siyah noktalar haline dönüşebilir.

En önemli püf noktalarından biri tuz. Izgaralık ette iri taneli tuz kullanılmalı (kaya ya da deniz tuzu), etli tencere yemeklerinde ise sofra tuzu. Izgaralık ette tuz önceden atılırken tencere yemeklerinde ise sonradan konulmalı. Bu yüzden kavurmaya da tuz en son eklenmeli.

Kuzu kavurma yapıyorsanız kuzu etinin o keskin kokusunu yumuşatmak için kavururken bir miktar taze kekik, sarımsak ve limon sıkabilirsiniz. Asidik özelliği olduğundan bu kokunun gitmesine yardımcı olacak. Birkaç dal biberiye ve taze kekik de ilave edilebilir.

Gürkan Şef ile Kurban Kavurma Tarifi! haberine yapılan yorumlar ( yorum)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan YENİ ASIR veya yeniasir.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.


Turkuvaz olarak kişisel verilerinizi işliyor, aynı zamanda kanunlarda öngörülen teknik ve idari tedbirleri alarak bu verilerinizin korunması için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. İşlenen kişisel verilerinize ilişkin aydınlatma metnine veri politikası sayfasını ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.