• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten Yapraklar...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.03.2016, 00:00

26 MART 1976

DÜNYA

Rumların anlaşmaya niyeti yok

Kıbrıs Rum yönetimi, Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili yazılı önerilerini Glafkos Klerides eliyle Rauf Denktaş'a sundu. Bu konuda resmi bir açıklama yapılmamasına ve taraflar sessizliği sürdürmelerine rağmen, güvenilir bir kaynaktan, Rumların cüretkâr istekler öne sürdüklerini bildirdi. Başpiskopos Makarios'un görüşleri doğrultusunda hazırlanan ve yunan hükümetinin onayı alındıktan sonra Türk tarafına sunulan yazılı Rum önerilerinin gerçeklerle bağdaşmadığı ve Türk tarafının görüşlerine tümüyle ters düştüğü bildiriliyor.

ŞEHİR

Ortaokul düzeyindeki resmi kolejlerin sınavları yapıldı

Ortaokul seviyesindeki resmi kolejlerin hazırlık sınavlarına alınacak öğrencilerin birinci kademe sınavları tüm Ege'de dün yapıldı. Sınavlara İzmir'de 2075 öğrenci katıldı. Kız lisesi, Karataş lisesi ve Kestelli Ortaokulu'nda öğrenciler saat 9'da sınava alındılar. Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, dünkü sınavda belirli bir puanın üstüne çıkan öğrenciler temmuz ayının ilk haftası içinde ikinci kademe sınava alınacaklar.

SPOR

Göztepe son 10 yolda böyle maç oynamadı

Yorgun savaşçıların en az yarısında Elâzığ maçının birer hatırası kaldı. Dün geceyi otelde kimi ağrı, sızı içinde uykusuz geçirdi, kimi ayağına buz koydu, birkaçı içinde doktor getirildi. Göztepe son 10 yıldır böyle bir maç oynamadı, böyle bir maça çıkmadı. Elâzığ'daki kupa savaşı Göztepeli futbolcuları fena dağıttı birçoğu bu maçın izleriyle sahadan ayrıldı, fakat hiç biri pes etmiş değil hemen toparlanıp Ankaragücü ile oynayacakları maça hazırlanmak amaçları bu maçıda kazanıp Türkiye kupasına uzanmak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA