• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.04.2016, 00:00
30 NİSAN 1976

DÜNYA

Lübnan'da devlet başkanı bu gün seçiliyor


LÜBNAN'da hem solcular, hem de sağcılar, ülkede barışın sağlanması için Suriye'nin müdahale etmesine açıkça karşı çıkıyorlar. Süleyman Frangie'nin yerine bir devlet başkanının bugün yapılacak parlamento toplantısında seçilmesini iki tarafın da istemedikleri haberi veriliyor. Sosyalist parti lideri başkanlığındaki solcu Müslümanlar, Suriye'nin devlet başkanlığı seçimini oldubittiye getirerek, yeni bir devlet başkanının da Frangie'nin yolundan gitmesini sağlamak istediğini öne sürüyorlar. Bu arada, devlet başkanlığı seçiminin en güçlü adayı olarak Raymond Edde ve Elias Serkis gösteriliyor. Bu adaylardan hangisinin kazanacağı kesinlikle tahmin edilemiyor.

ŞEHİR

Ege'nin en büyük arkeoloji müzesi İzmir'de kurulacak


Ege bölgesinin en büyük arkeoloji müzelerinden biri İzmir'de kuruluyor. Varyant'taki sağlık müdürlüğü'nün karşısında inşa edilmekte olan müze binasının en yakın zamanda bitirileceğine dikkati çeken yetkililer, tarihi zenginlikleri bakımından dünyanın sayılı şehirleri arasında bulunan İzmir'de, polisin eski tarihi eser kaçakçılığına karşı bu yıl daha etkin tedbirler alacağı bildirildi. Görevli memurlar, Selçuk müzesi ile Efes ve Bergama harabelerini kontrol edecekler.

SPOR

Pele Amerikan ile Brezilya'ya karşı oynayacak


Brezilya ve dünyanın en büyük futbolcusu siyah inci Pele, ABD'nin 200. Kuruluş yıldönümü sebebiyle düzenlenen futbol şenliğinde Amerika forması altında Brezilya'ya karşı oynayacak. Amerika şölende, Brezilya'dan başka İngiltere ve İtalya ile de karşılaşacak. Amerikan karmasına Pele'den başka George Best, Rodney Marsh, Simoes, Clements ve Mufflin gibi yıldızlar da çağırıldı.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA