• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.05.2016, 00:00
21 MAYIS 1976

DÜNYA

NATO'nun yeni öldürücü silahı


Captor: adı geçtiğinde, Brüksel'deki NATO karargahında görevli askeri yetkililerin sararmalarına yol açan silah bu. Son derece gizli tutulan "Captor" un varlığı ne doğrulanıyor, ne de yalanlanıyor, ama batılı diplomatik kaynaklar bu yeni öldürücü salahın ABD'de yapımına başlandığını bildiriyorlar. Dünyanın bugüne dek yapılmış en öldürücü silahlarından biri olan "Captor" denizin dibinde yatan bir "uyuyan torpil" olarak tanımlanıyor.

ŞEHİR

İzmir'de sivrisinek savaşına hız verildi


Havaların ısınmasıyla birlikte sivrisineklerin artmaya başladığı şu günlerde belediye sivrisinek mücadelesine hız verdi. Şehirdeki bütün su birikintileri ve bu arda özellikle Melez çayı devamlı olarak ilaçlanıyor. Ancak mücadeleden şimdilik sivrisinekler galip çıkıyor. Çünkü şehrin hemen bütün semtlerine bulutlar halinde üşüşen sivrisinekler, daha yaz mevsiminin başında halkı canından bezdirmeye başladı.

SPOR

Basketbolda B.Almanya'yı yendik: 76 - 61


Basketbol milli takımımız, Avrupa Uluslar Kupası Final Grubundaki ilk maçında, Bayı Almanya'yı 76 - 61 mağlup ederken, ortaya pek tatmin edici bir oyun koyamadı. Basketbolcularımız, maçın başlarındaki hızlı oyunlarıyla arayı bir anda 8 sayı kadar açtılar. İkinci yarının başlarında oyunumuz çok daha iyiydi, fark giderek büyüdü ve bir ara 22'ye kadar yükseldi. Almanlar, farkı 15 sayıya kadar düşürdüler ve karşılaşma 76 - 61 bitti.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA