• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Başarının sembolü Alexander Zverev NECDET KESTELLİ

Başarının sembolü Alexander Zverev

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.12.2021, 00:00

ALMAN oyuncu Alexander Zverev 2021'i dünya 3 numarası olarak kapadı! Nasıl mı? 6 ATP turnuvasında şampiyonluk, olimpiyat oyunlarında şampiyonluk (Altın madalya), yıl sonu finalinde şampiyonluk, 2 ATP Masters 1000 şampiyonluğu. Oynadığı her final maçından galibiyetle ayrıldı. 58 maç kazanmasına karşılık yalnız 15 mağlubiyet aldı.


RAKET KIRMAK
BİR tenisçinin raketini seyircinin önünde hırsla parçalaması yasak olsa da gözü kararan oyuncu cezasını göze alarak maalesef kırıyor ve hiç hoş bir görüntü olmuyor. Senelerdir Nadal'ın koçluğunu yapmış olan amcası Toni, Nadal'ın hayatında hiç raket kırmamış olduğunu bilse de ilk çalışmaya başladıklarında "bir tek raket kırsan bile benim koçluğumu unut" demiş.

GELECEGE ÜMİTLE BAKACAGIZ
ITF/Tennis Europe Gelişim Şampiyonası, Antalya'daki Megasaray Turistik Tesisleri'nde tenis akademisinde başladı. Bu şampiyonada Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Ermenistan, Gürcistan, Kuzey Makedonya, Karadağ, Kosova, Türkiye ve Moldova'dan 14 yaş grubundaki kız ve erkek 40 oyuncu mücadele edecek ve 21 Aralık'ta şampiyon olanlar belli olacak. Ayrıca aynı günlerde MTA-Manavgat Tenis Akademisi'nin organize ettiği ve gelişmekte olan tenis ülkelerinin 12 Yaş Altı Eğitim Kampı, oyuncu ve antrenörlerin katılımları ile gerçekleşecek. Ve bizler de gelecekteki tenisimizin seviyesini öğrenip geleceğe ümitle bakacağız!

EVGENİİ TİURNEV SAMPİYON OLDU
Antalya Megasaray Tenis Akademisi'nin düzenlediği ve 30 ülkeden 160 tenisçinin korta çıktığı 4. ATP Challenger Turnuvası'nın şampiyonu, finalde Ukraynalı Oleg Prihodko'u 3 sette yenmeyi başaran Rus tenisçi Evgenii Tiurnev oldu. Milli oyuncumuz Marsel İlhan ilk turda elenirken, Cem İlkel ise çeyrek finalde turnuvayı finalist olarak tamamlayan Prihodko'ya 2/1 yenilerek turnuvaya veda etti. Güzel bir turnuva gerçekleştirmeyi yine başardık.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA