• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ALİ KOCATEPE

İki muhteşem sahne

ali.kocatepe@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.12.2010, 00:00
Şener Şen, sevgili Hıncal Usta'ya Ortaköy'de sohbet ederlerken "Av Mevsimi" ile ilgili "Cem'i seyre doyamayacaksın" demiş. Yerden göğe kadar haklı.
Filme bayılmadım ama, sonuna kadar keyifle izledim. Sinemadan çıktığımda özellikle iki sahne gözlerimde takılı kalmıştı.
Biri Cem Yılmaz'ın elinde rakı kadehi "Hayde Hayde" adlı Karadeniz şarkısını söylemeye başlayıp herkesi coşturduğu o üç dakikalık sahne. Kazım Koyuncu'nun o çarpıcı türküsünün hakkını çok güzel vermiş Cem...
Filmin yönetmeni Yavuz Turgul sahneyi çekerken adeta dantela gibi örmüş. Oynayanların saniyelik görüntülerini öylesine güzel yerleştirmiş, enstrüman eşliği olmadan söylenen "Hayde Hayde" müzikal açıdan öyle hoş bir ritm zenginliği kazanmış ki hayran kalmamak elde değil. Kızların oynarken mimikleri, Okan Yalabık'ın "Hay Allah!" der gibi geçen sahnesi müthiş...
Bu sahneyi You Tube'dan bulup tekrar tekrar zevkle izledim. Cem Yılmaz'a hayran kaldım...
***
Gözlerimde takılı kalan ikinci sahne karanlıktan korkan Melisa Sözen'in birlikte yaşamaktan nefret ettiği ve ayrıldığı Cem Yılmaz'a sokulup onu sevişmeye davet ettiği sahne. Melisa olağanüstü bakıyor, Cem müthiş etkileniyor ve iki şaşkın harika öpüşüyor. Bu sahne de tam Oscar'lık.
Hıncal Uluç, Haber Türk yazarı Oben Budak'ın bu öpüşme sahnesi üzerine getirdiği eleştiriye takılmış ve sahnenin analizini yapmış. Bence yerden göğe kadar haklı. Oben kardeşimiz Cem'i eleştirirken sanırım filmi unutup, Cem'i sevgilisiyle yatak odasında çok romantik bir ortamda düşünüp takılmış. Ama haksız. Cem rolünün hakkını bu sahnede de on numaralık veriyor...
***
Komedi oyunculuğundan bu yana her filmiyle alkışı hakeden Şener Şen "Av Mevsimi"nde de ustalığını ortaya koyuyor. Yönetmen Yavuz Turgul ile mükemmel bir takım olmuşlar.
"Hatırla Sevgilim" ile tanıdığım Okan Yalabık filmdeki karakteri çok başarılı canlandırıyor.
Melisa Sözen artık birinci sınıf bir oyuncu olduğunu kanıtladı.
Çetin Tekindor ise usta tiyatroculuğunun meyvelerini sinemada da topluyor.
Oyuncu kadrosunun, yönetimin ve müziklerin başarısı filmi ilgiyle izletmeye yeterli. Hikaye ve senaryo onların çizgisinin çok altında kalıyor.
***
Şener Şen'le 80'lerin başında arkadaş olmuştuk. 1975'te "Hababam Sınıfı"nın Badi Ekrem'i olarak sinema dünyasında tanınmış sonra Kemal Sunal ile birlikte yaptıkları filmlerle popülaritesini artırmıştı. "Namuslu", "Züğürt Ağa" ve "Muhsin Bey" derken 1996'da Yavuz Turgul'la "Eşkiya" ya imza attılar ve zirveye çıktı.
2004'de "Gönül Yarası", 2007'de "Kabadayı" ve şimdi de "Av Mevsimi"...
1941 Adana doğumlu, asıl adı Ali Haydar Şen olan, oyunculuğa İstanbul Şehir Tiyatroları'nda başlayan Şener Şen'i Türk Sineması'nda çok farklı bir yere oturtmak gerekir...
O, 1987'de "Muhsin Bey", 2005'te "Gönül Yarası" ile kazandığı Altın Portakal ödüllerinin daha fazlasını hakediyor...



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA