• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

İstanbul'un değişen yüzü

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.12.2013, 00:00
Geçen hafta uzun zamandır görmediğim kuzenlerimle hasret giderdim İstanbul'da. Ya ailenle birlikte olmak, hele sevdiğin bir bölümü ise başka bir şey. Kaldıkları Nişantaşı House otelde kahvaltı -ki cidden iyi bir butik otel- ardından hasret giderme. Akşamına Nişantaşı turu... Çocuklukları buralarda geçtiğinden bol bol heyecanlandılar. Hakikaten epey iyi değişiklikler yaşamış ben de bir kez daha fark ettim Nişantaşı'mız. Cit's deki 'mahalle' bölümüne ciddi takıldılar. Ama takınılmayacak gibi de değil. Gitmediyseniz bir İstanbul seyahatinizde mutlak uğrayın. Balık, mantı, çiğ börek, İtalyan makarnaları, sadece tabii ürünlerden sunulan menüler, et çeşitleri ile harikalar sunan "Günaydın et", ev yemekleri, şarküteri dünyamızın süper imzası 'namlı' ki tüm ürünleri kahvaltıdan akşam yemeğine kadar orada yiyebileceğiniz bir mahalle... Bir de üst sinemaların bulunduğu katta yeni açılan 'Big Chefs' var ki (yemeğini Etiler şubesinde yemiştim, çok iyi idi) konumu ile nefis boğaz manzarası olan ender Nişantaşı restoranlarından biri. Semt turumuzu vazgeçilmezim Nişantaşı 'cook shop' ta tamamladık. Enginarlı salata, dört peynirli pizza (little little in the middle) ile başlayıp herbirimizin ayrı ayrı seçtiği harika bir yemek yedik. Taaa ki tatlılarımız 'polianna' ve favorim (ki NY'tan eve taşıdığım) 'magnolia' gelince çok doyduğumuzu ama bunları da yememiz gerektiğini hissedene kadar. Size bir itirafta bulunayım taaa NY'tan özel paketlerle taşıyacağıma İstanbul'a gidip yemek ve de İzmir'e taşımak daha kolay olduğunu idrak ettim. 'Cook shop' cidden süper ve İzmir'e mutlak gelmesi gereken bir marka.

İKİ GÜZELLE TANIŞMAK
Bizimkileri yandaki otellerine bıraktıktan sonra geri döndüm 'Fatih-Harbiye' dizisinden Dilara Öztunç ve ' Kuzey Güney', 'Muhteşem Yüzyıl' dizilerinden tanıdığımız Merve Boluğur'la oturan Cihanna'ya katıldım ki 'Billioner'in müdürlerinden güzel Melisa da katıldı gruba. Son günlerin en güzel gecelerinden biri idi, Cihanna vazifesi 'sess'e geçti, kızlar da onu takip etti. 'Cook shop' çok sevdiğim ve de o kadar saydığım sahibesi Ayşe Kazancı ile bol çaylı süper sohbetli bir geceye geçtik. Bayıldım... Nişantaşı'nın göbeğinde sağdan soldan geçen renkli kalabalığın arasında muhteşem sohbet saatler sürdü. Keşke İzmir'de açılsa da devam edebilsek bu sohbetlere. Ben de en rahat ettiğim yere kavuşsam 'cook shop'a İzmir'de.

DAN BROWN GELİRSE...
İzmir'e döndüğümde hava alanında 'Tügiad' ın Ege Şubesi Yönetim kurulu başkanı, çok sevdiğim işadamı Musa Turan karşıladı beni. Uzun zamandır sohbet edememiştik. Deniz Restoran'a geçtik. Her zamanki gibi pek kalabalık ve nezihti burası, yemekleri de yine lezzetli. Bu arada tabii ki derin bir sohbete daldık. Meğerse arkadaşımız başarılı bir iş adamı olan Musa bir otel zinciri konseptine girmiş, Yunanlı bir otel zinciri ile. Size daha da çok dedikodu... Otelcilik fuarına DOM Otel ve Travel olarak katılıyorlar. Ve de Ankara, İzmir hatta Selanik'te otel projeleri başlamış bile. Bu arada İstanbul'da yenilenen ve çok rağbet gören Galata semtinde tarihi konseptlerle bezenmiş 33 özel odası olan, her katına ayrı bir padişahımızın tarzı verilmiş 'Daru sultan' otelini işletmeye başlamış bile. Bir yanında Galata kulesi diğer yanında muhteşem Haliç manzaralı bu şahane sanat eseri otele ilk İstanbul seyahatimde gideceğim için pek mutluyum. Musa kardeşim gecenin ilerleyen dakikalarında yeni projesinden bahsetti ve beni de dahil etmek istediğini söyledi. İzmir aşığı genç işadamı 'Melekler Şeytanlar', 'Da Vinci Şifresi' vb. ünlü romanın yazarı Dan Brown'u İzmir'e ve 'Efes'e davet etmek istiyor. Düşünün milyonların okuduğu ve yazdığı eserlerin çoğunun filmlerinin gişe rekoru kırdığı Dan Brown İzmir'e gelirse ne büyük bir reklamın olabileceğini... Bu projede yer almak İzmir'i çok seven beni de ne kadar mutlu kılar tahmin edersiniz herhalde. Beşarılar arkadaşım, çok kişiye örnek olursun bu hareketinle inan.
Sohbetimi bitirmeden size bugüne kadar her yazdığımın gerçek olduğunu anımsadığım için geçen hafta yazdığım gibi Ebru Gündeş konserine gideceğimi söylemiştim. Son dakıkada gidemedim. Arkadaşlardan çok iyi olduğunu öğrendim. Size söylemeden edemem.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA