• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

New York'tan mektup var

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.03.2015, 00:00
Ne kadar mutluyum bu satırları yazarken tahmin edemezsiniz. Bir müddet bile olsa İzmir'imi, gazete kardeşlerimi, köşemi teneffüs ediyorum. Size buralardan yani NY'tan haberler vermeye devam edeyim dedim
Şu anda vahşi bir kar yağıyor. Yeni girdim eve, uzun bir yürüyüşten sonra. Tam bir tatil günü yaşadım. Arkadaşım Şule'ye gittim. Yani 30 blok, 4 avenü yürüdüm. Burada yürürken uzak da olsa gideceğiniz yere nasıl vardığınızı anlayamıyorsunuz. Hani her defasında sokakları değiştirin apayrı bir devrialem oluyor. Şulem'le harika bir filim seyrettik elimizde kahveler, sağlıklı sandviçlerle...
Evden çıkıp 'Fairway'e daldım. Bu süper bir market zinciri. Uçsuz bucaksız, aklınıza gelen her şey ve de her şeyden birkaç marka, tip var. Yoğurtlarımı (chobani) ve yeni tutkum ballı yoğurtlardan, karides ve somon salatalarından azar azar, diğer ihtiyaçlarımı alıp o harika karda yürüyerek dönmeye karar verdim. Buraları daha iyi öğrendiğim için meyvelerimi çoğu bizden olan sokaktaki tezgahlardan aldım. Herkese de tavsiyem olur... Lex ile Park arasındaki o 3'er katlı town house'lar hakikaten kar dekorunda tablo gibi. Eve kadar yürüyüp elimdekileri bıraktıktan sonra hiç üşenmeden hemen 2 sokak ötemdeki Central Park'a geçtim. İşte bu harikaydı, tur attım, hem de en uzununu. Eve geldiğimde biraz yorulduğumu hissettim. O aldıklarımı tepsiye (little little in the middle) ufak ufak ortaya koyup TV'deki 1 aydır reklamı yapılan yeni diziyi izlemek üzere koltukta yerimi aldım. 'Dig' bu yeni dizi pek hızlı başladı, "Da Vinci'nin Şifresi"ne benziyor. Diziden önce Jennifer Lopez'in jüride olduğu 'American İdol' izlendi. O kadar iyi ayarlanıyor ki programlar ayrı rakip kanallar olmasına rağmen, aynı tarz ses yarışması olan 'The Voice' (Christina Augelera bunda jüride) bizim 'O Ses Türkiye' aynı saatlerde ayrı gecelerde sunuluyor. Rayting rekabeti olmasın herkes izlesin diye herhalde.

JIMMY FALLOW SHOW

Diziden sonra da her gece mutlak izlediğim (evde değilsem kaydettiğim) Jimmy Fallon Show. Bu kadar mı seviyeli, bu kadar mı neşeli, bu kadr mı sürprizlerle dolu olur bir 'One Man Show'. Düşünün bu gece yarın yeni filmi 'Chappie'nin tanıtımı ve sohbet için Hugh Jackman davetli idi. Hiç uzatmadan, sıkmadan sıkı eğlenceli bir sohbet. Ardından bardaklarla bir yarışma... Herkese yeni filimdeki Jackman'ın peruğu takıldı, süper neşeli bir program ardından başka konuklar. 2 dakikalık oyun için son günlerin favori yıldızı Chris Hemsworth (Thor ve Blackhat filimlerinde Kıvanç Tatlıtuğ'a çok benzeyen aktör) davet edildi. Bahsetmişken geçen aylarda seyrettiğim 'Blackhat' filminde baştan sona şunu düşündüm. Bir yapımcı mutlak Tatlıtuğ'la Hemsworth'u birlikte oynatmalı, cidden çok benziyorlar. Jimmy Fallon Show'un Nisan ayı biletleri tükenmiş. Anlıyacağınız Broadway'a gidilmeyen gecler Broadway eve geliyor.

NEW YORK MODA HAFTASI
Eeee bu kadar dinlenme yeter dedim bugün yapılanları mutlak size nakletmek istedim ve i-pad'imin başına geçtim. Umarım sıkılmıyorsunuz. Bilirsiniz biz yaşlılara ver mikrofonu sabaha kadar anlatırız.
Biraz geçen haftadan... Biliyorsunuz 'NY Moda Haftası' geçti gitti. Mutlak gidilmesi gerekir tabii ki. Enci (Velidede), Oray (Eğin) güzel bir gösteriye gittik. Son yıllarda çok ilerlemiş Laurell DeWitt'in gösterisine. Otantik bir çevrede otantik, Mısır medeniyeti ağırlıklı dore ve lame işlemelerle dolu bir defile izledik. Gelenlerin çoğu podyuma çıkacak gibi idi. Bizi misafir eden ünlü organizatör Mashonda'nın oğlu Kassem Dean Jr. ile başladı gösteri. Ünlü mankenlerin yanı sıra son günlerde belki duymuşsunuzdur Kardashian'a rakip olan Amber Rose en büyük alkışı aldı. Konuklar arasında yine son günlerin ünlü şarkıcısı Justine Skye, Niki Schwan vardı.

YİNE YENİDEN CABARET
Her yazımda olmazsa olmazım Broadway gösterilerinden biri. "Cabaret"... NY, Milano, Paris'te, ayrıca Liza Minelli'nin oynadığı filimde defalarca seyrettiğim ve de animasyon dönemimde birkaç sahnesini sahnelediğim bu muhteşem müzikal muhteşem bir şekilde sahneleniyor NY'ta. Geçen yıl seyrettiğim halde bu yıl Ahum'la (Aysal Kerimoğlu) bir daha gittim. Salona girince büyüleniyorsunuz en başta. Salon bildiğimiz ünlü disco 'Studio 54' bir kere. Sahnenin etrafında 'cabaret'lerdeki masalar var, hepsinde kırmızı aplikler, iskemleler, ışık düzeni her şey sizi buram buram gece kulübü kokan bir havaya sokuyor bile. Bir de üzerine Alec Cummings'nin ve Sienna Miller'in etrafındaki danşçılar harika sesli oyuncular ve de kızlarla delikanlılardan oluşmuş muhteşem orkestra eklenince ayakta alkışlanan bir gösteri oluyor. Gönülden tavsiye ederim. Size buradaki bir tatil günümü paylaştım, inanın karşılıklı konuşur gibi idim, gelen olursa ben dönmeden mutlak haberim olsun. Hasretle sevgiler, saygılar...

Kadınlar Gününüz kutlu olsun
Bugün en değerlilerimiz kızkardeşlerimiz, yeğenlerimiz, kız arkadaşlarımız en önemlisi yaşamımızı borçlu olduğumuz annemiz yani kadınların günü. Tüm kadınların günü 'Kadınlar Günü'nü tebrik ediyorum. Her zaman gerek anne, gerek öğretmen, gerek sanatçı, gerek sevgili, gerek eş pozisyonu ne olursa tüm kadınların çevrelerince yanındakilerince iftihar, sevgi dolu olmalarını dilerim.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA