• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Koç’um benim! BÜLENT GÜRLÜK

Koç'um benim!

bulent.gurluk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.08.2014, 00:00
Kimi insanların belli bir amaçla dünyaya geldiğini anlamak güç değildir. Çevrelerini ışıtan enerjileri, şaşırtıcı iletişim yetenekleri ve yardıma ihtiyaç duyan herkese yetişen iş bitiricilikleri etkileyicidir.
İşte, onu tanıyan herkes gibi, kendim ve yakınlarım adına ne yapacağımı, hangi ismin ve adresin bize daha keskin bir çözüm sağlayacağını bilemediğim tüm sağlık sorunlarında kapısını çaldığım böyle bir 'özel dost' var hayatımda. Mesleğinden dolayı adını duymuşsunuzdur ama, onun bilmediğiniz bir de 'kurtarıcı' rolü var.
***
Sözünü ettiğim dostum, yıllarını gazeteciliğin sağlık alanındaki yazı, haber, araştırma ve röportajlarına adamış; mesleki başarısı kadar adamlığıyla da camianın gıpta ettiği sevgili Bülent Katarcı'dan başkası değil.
Şimdiye dek kendisinden aman dileyen birçok hastayı, doğru hekimlere yönlendirerek ölümün kıyısından döndürdüğüne bizzat tanığım. Hem de randevularını bile kendi ayarlayarak... İçlerinde tanınmış isimlerin yakınları da var, sıradan insanlar da...
***
Geniş bir çevrenin 'danışma hattı' haline gelen, sağlıklı bir hayat için herkesin yardım dilediği ve yüzde yüz dönüş aldığı sevgili Katarcı, sonunda bu yetenek, birikim ve iyi niyetini insanların hayatına yön verecek bir kalıba oturtmaya karar verdi.
Ve ne yaptı, gitti Gediz Üniversitesi ve İnternational Hause İzmir Cooching işbirliğiyle düzenlenen profesyonel yaşam koçluğu programına katıldı. Burada eğitmen Burcu Özyürek Alp ile çalışarak, sertifikalı bir iletişim uzmanı kimliğini 30 yıllık meslek erbaplığının üzerine oturtuverdi.
***
Yaşam koçluğu, içsel bir keşfe çıkmanın yolunu gösteren, kişinin tercihleri ve sorunlarının çözümünde beyin potansiyelini kullanmasını öğreten bilgesel bir yöntem. Ama bilimsel yaklaşımlar geliştirmek kadar, karşınızdaki bireyi hislerinizle çözümleyebilecek bir iletişim büyüsü de gerektiriyor.
İşte bu da 'şeytan tüylü' Katarcı'da fazlasıyla mevcut! İspanya'da dillerini anlamadığı insanlara nasıl söz geçirdiğini gözlerimle gördüm. Fark ettim ki, düşüncelerini aktarmadaki ustalığında konuşmak kadar, 'algısal' bir bağ kurmanın da büyük etkisi var.
***
Yaşam koçunun izlediği yolda yabancılık çekmediğini de şöyle açıklıyor Katarcı: "Açık uçlu soruları seri olarak sorma becerisi gazetecilikten geliyor. Koçluk da aynı yöntemi kullanıyor. Ayrıca, kişilerin baskın yönlerinin sezgisel zekayla keşfi gazetecilikte de yok mu? Tıpkı yaşam koçu gibi, gazeteci de karşısındakini analiz etme yeterliliğine sahiptir. Bunun yanı sıra, araştırmacılık mesleğimizin en önemli parçası iken, yaşam koçu da bu merakla danışanlarının hayatlarını özenle inceliyor ve kişiye özgü çözümler üretiyor."
Not: Katarcı şimdi yeni bir telaşın daha eşiğinde... Birçok hastalıkla ilgili uzman görüşlerinden oluşan tıbbi bilgileri bir kitapta toplamak üzere kolları sıvamış! Kolaylıklar dilerim...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA