• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CANAN DÜZDOL

Fırında lahana

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.11.2010, 00:00
1,5 kg lahana
300 g kıyma
60 g margarin
2 kaşık sıvı yağ
2 adet soğan
1/4 fincan salça
2 fincan rendelenmiş kaşar peyniri
4 adet yumurta
1 bardak süt
2 bardak et suyu
Tuz

Fırında lahana yemeği için öncelikle lıÜüahananın kök ve dış kabuklarını sıyıralım, yapraklara ayırıp kalın ve damarlı kısımlarını keselim. Kalanını parmak kadar doğrayarak bol suda yıkayıp kevgire çıkaralım ve suyunu iyice akıtalım. Bir tencerede yağları kızdırıp kıyılmış soğanları kavuralım, kıymayı da ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirmeye devam edelim. Kıvamı gelince lahanayı ilave edelim, tuzunu ayarlayıp harlı ateşte karıştırarak yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Lahanalar yumuşayınca tenceredeki malzemeyi fırın tepsisine yayalım. Salçayı et suyunda iyice ezip tepsidekilerin üzerine dökelim. Tepsinin kapağı kapalı şekilde kısık ateşe oturtalım, suyunu çekene kadar pişirelim. Suyunu çekince ocaktan alıp soğumaya bırakalım; ılınınca da rende peyniri serpelim. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpıp süt ile iyice karıştıralım ve bu karışımı da tepsiye boşaltalım. 170 derecede yaklaşık 40 dakika pişirdikten sonra fırından çıkartalım ve kare dilimler keserek fırında lahanamızı servis yapalım. Afiyet olsun.

Patatesli rulo

4 adet yufka
6 patates
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
Yarım paket erimiş margarin veya sıvı yağ
Beyaz peynir veya lor
Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Patatesleri iyice haşlayın. Soyup çatalla ya da herhangi bir eziciyle patatesleri biraz iri kalacak şekilde ezin. Yoğurt, yumurta, erimiş margarin veya sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve ezilmiş beyaz peyniri karıştırıp, ezdiğiniz patateslerin üzerine ilave edin ve rulonun iç harcını hazırlayın. Eğer koyu olursa süt katarak kıvamını ayarlayabilirsiniz. Daha sonra bir bütün yufkayı masaya serin, üzerine biraz sıvı yağ gezdirip ikinci yufkayı koyduktan sonra üzerine harçtan sürün. Daha sonra üçüncü yufkayı koyup tekrar harçtan sürün. Daha sonra dördüncü yufkayı da serip harcın tamamını sürün. Harç ve yufkalar bittikten sonra 4 yufkayı birden rulo yapın. Daha sonra yaptığınız ruloyu oradan 2'ye bölerek dolaba kaldırın. En az 2 saat dolapta beklettikten sonra dilimleyin. İki şekilde pişirebilirsiniz. Dilerseniz bir tepsiye dizin. Üzerine kaşar rendeledikten sonra fırına verin. Üzeri iyice kızarınca fırından alıp servis yapın. Dilerseniz de kızgın yağda kızartın. Daha sonra sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI