• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CANAN DÜZDOL

Macar gulaşı

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.11.2010, 00:00
500 g dana kuşbaşı
3 adet soğan
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı Orkide margarin
1 çorba kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı un
1 paket doğranmış domates
2 defne yaprağı
2 kırmızı dolbalık biber
Yarım paket makarna
2 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber

Biraz zahmetli bir yemek olan Macar gulaşı için ilk olarak etimizi karabiberle tatlandıralım. Soğan ve sarımsağı soyalım. Soğanları sekize bölüp sarımsağı ince ince dilimleyelim. Büyük bir tencerede margarini eritip; soğan ve sarımsağı erimiş margarinde kavuralım. Kavurduktan sonra tencereden alalım. Aynı tencerede etimizi de kavuralım. Eti kavurduktan sonra saldığı suyu bir kasede aktaralım. Ardından soğan ve sarımsağı da tekrar etin yanına alalım. üzerlerine pulbiber ve kırmızı toz biberi de ekleyelim ve sirkeyi ilave edelim. Tenceredeki karışımı tuz ile tatlandırdıktan sonra etin saldığı suyu ekleyelim. Doğranmış domatesleri ile yarım litre ilave edelim. Son olarak defne yaprağını da ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatıp 1 saat kadar kısık ateşte pişirelim. Diğer yandan biberleri ikiye bölüp çekirdeklerini ayıkladıktan sonra yıkayalım ve 2 santim büyüklüğünde küpler halinde doğrayalım. 45 dakika sonra biberleri de ilave edelim. Gulaşı tuz ve karabiberle tatlandıralım. Unu sütle karıştırdıktan sonra gulaşa ekleyelim. Maydanozu gulaşın üzerine serpelim ve sersiv edelim. Dilerseniz makarna eşliğinde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Çikolatalı elma

8 adet elma
2 çorba kaşığı tarçın
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
5 yumurta
1 paket çikolata
6 kiraz şekerlemesi

Elmalı çikolata için elmaları soyup dörde bölün. Çekirdekli kısımlarını ayıkladıktan sonra elma dilimlerini bir tencereye koyun. 3 çorba kaşığı toz şeker, 1 kaşık tarçın ve suyu ilave edip kısık ateşte elmalar suyunu çekinceye kadar diri kıvamda pişirin. Diğer yanda yumurta sarılarını kalan toz şekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Çikolatayı küçük parçalara bölüp iki kaşık su ile benmari usulü eritin ve yumurta sarılarına ekleyip karıştırın. Yumurta aklarını kar halinde çırpıp hazırladığınız karışıma ilave edin ve tekrar karıştırın. Elma dilimlerini ayaklı kaselere paylaştırın. Üzerlerine hazırladığınız çikolatalı pudingi paylaştırarak ilave edin. Buzdolabında soğutup üzerini kiraz şekerlemeleri ve tarçınla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA