• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CANAN DÜZDOL

Gül böreği

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.01.2012, 00:00
Yarım kilogram yufka
1 adet soğan
4 çorba kaşığı Orkide margarin
200 gram kıyma
100 gram mantar
2 adet havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 diş sarmısak
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
1 adet yumurtanın sarısı

Gül böreği için soğanı ince ince kıyıp, margarinle ya da sıvı yağda kavuralım. Üzerine kıymayı ekleyip, birkaç dakika daha kavuralım. Mantarları temizleyip ince ince kıyalım ve kavrulmakta olan kıymalı harca ilave edelim. Mantarlar pişene kadar da kavurmaya devam edelim. Daha sonra ocaktan alalım. Öte yandan ayrı bir kapta havucu rendeleyip birkaç dakika haşlayalım. Haşlanmış bezelye ve havucu da kıymalı- mantarlı karışıma katıp iyice karıştıralım. Üzerine ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip tekrar karıştıralım. Yufkaları üst üste koyup dörde bölelim. Büyük üçgen şeklinde kesilmiş yufkanın ortasına, 2 çorba kaşığı sebzeli harçtan koyalım. Elimizle yufkayı büzüştürerek bir araya toplayalım. Yufkanın bir ucunu etrafına dolayıp gül şekli verelim ve yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerlerine 1 adet yumurta sarısını sürelim. Orta ısılı fırında, yufkalar pembeleşinceye kadar pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Fırında muz tatlısı


4 adet muz
2,5 su bardağı süt
1 kahve fincanı un
1,5 çorba kaşığı tereyağı
2 çay bardağı toz şeker
3 adet yumurta

Fırında muz tatlısı için muzların kabuklarını yıkayın. Kabukların ortasından uzunlamasına kesin ve kabuklara zarar vermeden meyveyi bir kaşıkla boşaltıp kabuklara kayık şeklini verin. Muzların üzerine kararmamaları için limon suyu sıkın ve ezip püre haline getirin. Diğer yandan bir tencereye unu koyun, şekerin yarısını ilave edin. Kaynatılmış sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Tencereyi kısık ateşe koyup sürekli karıştırarak kaynatın. Süt kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Eritilmemiş tereyağını ekleyip karıştırın. Karışım biraz ılınınca ezilmiş muz ve yumurta sarılarını ekleyip karıştırın. Bir kasede yumurta aklarını kar halini alıncaya kadar çırpın. Tenceredeki karışıma ilave edip hafifçe karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı muz kabuklarının içlerine doldurun ve fırın tepsisine dizin. 180 derece ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkartıp kalan şekeri muzların üzerine serpin, tekrar fırına koyup üzerleri kızarana kadar pişirin. Çikolata sos eşliğinde sıcak ya da soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI