• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CANAN DÜZDOL

Topalak çorba

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.03.2012, 00:00
1 tavuk göğsü
1 su bardağı bulgur
1,5 su bardağı un
1 adet pırasa
4 adet taze soğanın yeşil yaprakları
2 baş soğan
1 çay bardağı Orkide zeytinyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı kuru nane
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Topalak çorbası için tavuk göğsünü küçük parçalara bölüp haşlayalım. Bulguru, tavuk suyu ile ıslatalım ve içine rendelediğimiz soğanı, ince kıyılmış pırasayı, yeşil soğanın yapraklarını, maydanozu, 1 yemek kaşığı salçayı, unu ve baharatı katıp köfte gibi iyice yoğuralım. Daha sonra küçük parçalara ayırıp unlu bir tepsiye atalım. Bu parçaları tekrar ele alıp avuç içinde misket gibi yuvarlayarak unlu bir tepsiye koyalım. Hazırladığımız topalakları eleğe alıp fazla ununu eleyelim. Güveçte 1 yemek kaşığı salça ve zeytinyağı ile sos hazırlayıp üzerine tavuk suyu dökelim. Soslu su kaynayınca topalakları güvece alıp, yavaş yavaş karıştıralım. 20 dakika sonra tavuk eti ve haşlanmış nohutları ekleyip 20 dakika pişirelim. Üzerine kırmızı biber ekleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.

Çilekli pasta


1 paket yulaflı bisküvi
50 gram Orkide margarin
2 paket kedi dili bisküvi
1 poşet toz şanti
1 su bardağı süt
1 kase çilek
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı granül kahve
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 kase çilek püresi
2 çorba kaşığı toz şeker

Çilekli pasta için bisküvileri robotta parçalayıp, üzerine erimiş margarini döküp karıştırın. Yağlı kağıtla kaplanmış çemberin içine doldurup, 170 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonnra kedi dili bisküvileri çemberin içerisine yan yana dizin. Geriye kalan kedi dili bisküvilerinin tamamını çemberin içine doldurun. Kenarlara parça bisküviler koyarak boşluk kalmamasını sağlayın. Temizlenmiş bir kase çileği, şekerle birlikte püre yapıp çemberin içindeki kedi dili bisküvilerin üzerine dökün ve yumuşamasını sağlayın. Orta boy bir tencereye sütü, unu, nişastayı, toz şekeri, kahveyi koyup hepsini çırpma teliyle karıştırarak, ocakta pişirin. Kaynamaya başladığında 2 dakika pişirmek yeterli olacaktır. Pişen sıcak kremayı çemberin içine döküp, kaşıkla düzgünce yayıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğumuş olan pastamızın üzerine, sütle toz şantiyi köpürtüp pastanın içerisine yayıyoruz. Son olarak ortadan ikiye kesilmiş çilekler dizildikten sonra çemberi dikkatlice pastadan ayırıyoruz. Şık ve mükemmel bir sunum için kırmızı kurdele ile fiyonk yapıyoruz. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI