• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CANAN DÜZDOL

Nar ekşili bulgur pilavı

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.06.2012, 00:00
2 su bardağı pilavlık iri bulgur
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
6 adet kuru soğan
5 adet yeşil biber
5 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
4 su bardağı tavuk suyu
1 kahve fincanı nar ekşisi
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
3 adet haşlanmış tavuk budu

Nar ekşili bulgur pilavı için tavukları haşlayıp suyunu ayıralım ve haşlanmış tavukları ufak parçalara ayıralım. Geniş bir tencereye tereyağını ve zeytinyağını koyalım. Yağ eridiğinde çok ince yemeklik doğranmış soğanlarla yine ince halkalar halinde dilimlediğimiz yeşil biberleri kavurmaya başlayalım. Soğanlar sararmaya başladığında rendelenmiş domateslerle beraber biber salçasını da tencereye ilave edip birkaç dakika daha kavuralım. Ardından pilavın suyunu koyalım. Su kaynamaya başladığında yıkanmış, süzülmüş bulgur, nar ekşisi ile kimyon, tuz ve karabiberi de tencereye ekleyelim. Bu arada bir kenarda bekleyen parçalanmış tavukları da katalım ve birkaç kez karıştırıp pişmeye bırakalım. Pilav suyunu çekmeye başladığında altını kısıp 5-6 dakika daha pişirelim. Daha sonra ateşten alalım. Bu süreçte tencerenin kapağı açılmamalı ve en az 15-20 dakika boyunca pilav demlenmeli. Demlendikten sonra kapağını açıp bir tahta kaşıkla karıştıralım ve sıcak pşarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Elmalı pay

Hamur için:
3 çorba kaşığı Orkide margarin
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 çay bardağı süt
İçi için:
1 çorba kaşığı margarin
2 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
Üzeri için:
2 çorba kaşığı pudra şekeri

İlk olarak elmalı payın hamurunu hazırlayın. Hamur için gerekli tüm malzemeyi iyice yoğurup 20 dakika dinlendirin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde 2 parça ayırın. Kalan hamuru tartölet kalıplarına yerleştirin. İçi için elmaları dilimleyip bir tencereye dizin. Üzerine pudra şekeri, tarçın ve margarini koyup 2 dakika kadar kavurun. Soğutup ceviz ekleyip karıştırın. Elmalı karışımı kalıplara paylaştırın. Ayırdığınız hamur parçalarıyla bir parmak kalınlığında şeritler yapın. Bu şeritleri elmalı karışımın üzerine kafes şeklinde yerleştirin. 180 dereceli 35- 40 dakika pişirin. Fırından çıkartıp üzerine pudra şekeri serperek servis yapın. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI