• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CANAN DÜZDOL

Fırında lüfer

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.06.2012, 00:00
1 adet lüfer
1 adet küçük kutu yoğurt
Yarım su bardağı salça
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kekik
2 adet defne yaprağı
Alüminyum folyo

Fırında lüfer için balığın içini iyice temizleyelim. Pullarını kazıyıp tüm yüzgeçlerini keselim, yıkayıp süzelim. Yoğurt ile salçayı bir kapta iyice çırparak karıştırırken içine yavaş yavaş zeytinyağı dökelim. İstediğimiz ölçüde, tuz, karabiber ve kekiği karışımın içine ilave edelim. Balığın hiçbir yeri dışarıda kalmayacak şekilde paket yapabileceğimiz bir alüminyum folyoyu tezgahımıza serelim. Folyo üstünde balığı koyacağımız yere, yaptığımız karışımdan kaşıkla koyalım. İki defne yaprağını balığın karnına koyduktan sonra balığı, yaydığımız karışım üstüne boylu boyunca yatıralım. Karışımın geri kalanını da balığın üstüne dökelim ve hiçbir yerinde boşluk kalmayacak şekilde sıvayalım. Daha sonra, balığı alüminyum folyo ile sarıp paketleyelim. Paketlerken boşluk bırakmamaya ve pişerken buhar kaçırmamasına özen gösterelim. Daha sonra tepsiye koyduğumuz balığı 220 derecede iyice kızdırılmış fırında, 15 dakika pişirelim. Fırından çıkardığımız balığın folyosunu üstten keserek yarım açıp servis tabağına alalım. Afiyet olsun.

Patlıcanlı çörek

4 orta boy patlıcan
2 adet orta boy domates
1 orta boy kuru soğan
2 adet yeşil biber
Tuz, karabiber, kimyon, tuz
6 yemek kaşığı yoğurt
24 yemek kaşığı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu

Patlıcanlı çörek için ilk olarak bir tavaya bir miktar sıvı yağı koyun ve ısıtın. Diğer yandan yemeklik doğradığınız soğanları kızgın yağa atın ve pembeleşinceye kadar kavurun. Arkasından, doğradığınız yeşil biberleri de atıp kavurmaya devam edin. Biberlerin arkasından doğrayıp tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları da tavaya ekleyin ve onları da bir süre kavurduktan sonra domatesleri ilave edin. Kavurma işlemi sürerken baharatları da ilave edin ve malzemeleri kısık ateşte pişmeye bırakın. (Pişme süresi yaklaşık 20 dakika.) Diğer yandan hamuru hazırlayın. Bunun için unun içine kabartma tozunu katın. Arkasından yoğurt ve yağı ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamur, istenen kıvama gelince fırın tepsisini yağlayıp bu hamuru içine yayın. Hamurun üstüne, daha önce hazırlayıp soğumaya bıraktığınız patlıcanlı karışımı dökün ve fırına verin. Yaklaşık yarım saat fırında pişirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA