• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Gazetecilikte bir dost selamıdır Erkin Usman HÜROL DAĞDELEN

Gazetecilikte bir dost selamıdır Erkin Usman

hurol.dagdelen@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.01.2012, 00:00
Erkin Usman mesleğimizin duayendir. Yıllarını gazeteciliğe vermiş bir neferdir.
Gazeteciliğin her aşamasında görev almış, mesleğin tüm sıkıntılarını yaşamış ama hiç sırtını dönmemiş bir fikir adamıdır.
Onun için, gazetecilik her zaman bir yaşam biçimidir. Sıcak bir gülümseme, dostça bir selam, gerçeği ayrıntılarda arayan bir kuşkucudur onun tanımı... Erkin Usman, meslek hayatımın en uç noktalarında yaşayan bir örnektir benim için... Kendisine gelen her şeyi paylaşan, en büyük zevki akşamları eve gidince Bostanlı'da iki kadeh parlatmak olan Erkin Usman, hiç dostsuz kalmamıştır.
Çünkü o, mesleğine ve arkadaşlarına hiç ihanet etmemiştir.
***
Konak Belediyesi'nin, İzmir'e kazandırdığı en anlamlı vefa örneği olan "Usta'ya Saygı" ödülünün bu ayki konuğu, Erkin Usman...
Hayatını halka ve olaylara adamış, 60 yıldır Ege'nin sesi olmuş, genç gazetecilere sahip çıkıp yol göstermiş, bildiği her şeyi öğretmiş, mesleğini ve hayatını paylaşmayı amaç edinmiş bir duayen gazeteci için, gurur verici bir gündür, bugün...
Onun alacağı bu ödül, her gazeteci için ışıktır, "Gazetecilik mesleği can çekişiyor" nidalarına inat, geleceğin aydınlığıdır.
***
Bizim gazetenin merdivenlerini tırmanırken, hemen yazı işleri katının girişindedir odası... Beni görür görmez muzip bir gülümseme belirir yüzünde ve o her zamanki dost dokunuşuyla seslenir bana; "Günaydın Hürol, başarılar..."
Yalnız ben değil, kimi gelirse gelsin, onun "dost selamıyla" karşılanır. Güne gülerek başlar, mesleğine motive olur.
Erkin Ağabey'le aynı gazetede yıllardır çalışan biri olarak, şunu rahatlıkla söyleyebilirim: "Erkin Ağabey, basında bir tarihtir."
Çünkü, İzmir'n attığı her adımda, Fuar'da, Konak'ta, EXPO'da o vardır. Çok sevdiği Karşıyaka için ise bir semboldür. Karşıyaka'nın her karışında emeği, yüreği vardır.
***
Sevgili Okan Yüksel ağabey, bakın en yakın dostunu nasıl anlatıyor:
"Dostlar, arkadaşlar vardır, gün gün, ay ay, yıl yıl birlikte yaşamış, sevinci ve kahrı paylaşmış, kötü günlerde de iyi günlerde de yan yana, omuz omuza olmuşsunuzdur. Ama hadi anlat, dostunu, arkadaşını dendiğinde uzun bir duraksama yaşarsınız. Anlatacak, yazacak o denli olay ve konu vardır ki, hangi birinden başlamak gerektiğinde zorlanırsınız.
Erkin Usman, böyle dostlardan, arkadaşlardandır. Bin yıllık dostluk ve arkadaşlık tarihimizde sevinçlerde vardır, kahırlar da, ayrı yollarda yürümek de, aynı gönül kulvarında yaşamak da. Çok genç yaşta yüklendiği önemli apoletler onu hiçbir zaman şımartmamış, basın mesleğinde bir ağabey, bir hoca, bir enişte kimliğiyle ama önce insan kişiliğiyle önde gelen olmuştur.
Gazeteciliğin çok kimseye reva gördüğü çileleri de yaşamış, zirvelere de kurulmuştur. O çelebi ve insan yanı her zaman bu zigzaglara karşı direnmiş, mesleğin kahırlarını da güzel yanlarını da aynı olgunlukta yaşamasını bilmiştir. Gazete ve ajans yönetimlerinde en üstlerinde görevle yüklenmesine karşı hep önce "haberci" olmuş, kalemini sütunlarda büyük bir ustalıkla okunur kılmıştır. Kitapları hep başucumuzda kitabımız olmuştur. 50 yıldır birikimlerini bizlerle paylaşan Usta Erkin Usman'ın yüreğine, kalemine sağlık."
***
Erkin ağabeye verilecek en güzel hediye; bu akşam saat 18.00'de Konak Belediyesi'nin Fuar Nikah Salonu'nda düzenlediği "Ustaya Saygı" gecesinde sizi de yanında görmektir. Müthiş keyif alır, kahkahayı basar. Çünkü onun hayatında yegane değerler, gazetesi, köşesi, eşi ve dostlarıdır.
Sen mesleğimizin ışığısın Erkin Ağabey...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA