Yeni sezon hazırlıklarına Temmuz başında başlamayı planlayan takımlar, takviye çalışmalarına hız verirken, Ege ekiplerinin yolu yine aynı oyuncularda kesişti. Karşıyaka ile Manisaspor kaleci konusunda aynı adreste buluşurken, Altay ve Akhisar Belediyespor yabancı transferinde aynı rotaya yöneldi. Teknik Direktör Hakan Kutlu ile anlaştıktan sonra takviye için kolları sıvayan Manisaspor, geçen sezon ara dönemde Denizlispor'a
gelen ve sözleşmesi bir yıl uzatılan tecrübeli kaleci Özden Öngün'e talip oldu.
Denizlispor'dan önce, Kocaelispor, Sakarya, Kartal, Erciyes, Konya ve Çaykur Rizespor'da forma giyen 31 yaşındaki kaleci için, Ramazan ile yollarını ayıran Karşıyaka'da devreye girince, iki kulüp arasında Özden için yarış başladı. Bu arada Denizlispor, da Süper Lig'de 100'ün üzerinde maç oynayan, 3 kez de A Milli olan Özden konusunda henüz yanıt vermedi. Altay ile Akhisar'ın transfer pazarında yollarını kesiştiren oyuncu ise Fransa 1. Ligi'nde Strasbourg formasını giyen Nijeryalı Siman Zenke oldu.
Akhisar Belediyesporlu yöneticilerin, Kamerunlu Patrick Ekeng ile birlikte Türkiye'ye davet ettiği 21 yaşındaki golcüye Altay'ın da talip olduğu öğrenildi. Akhisar cephesinden Zenke ile anlaşıldığı ve bu oyuncunun 23 Haziran'da Türkiye'de olacağı ifade edilirken, ucuz ve kaliteli yabancı arayan Altay'ın da Nijeryalı forvetle ilgilendiği ifade edildi. Şimdi futbol kamuoyu, Altay ile Akhisar Belediyespor arasındaki Simon Zenke mücadelesini hangi kulübün kazanacağını merakla bekliyor.
