• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Belediyemiz neden uyuyor? GÜRKAN ERTAÇ

Belediyemiz neden uyuyor?

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.08.2014, 00:00
İzmir Atatürk Stadı'nda Türkiye'nin, hatta Avrupa'nın odaklandığı anlamlı bir futbol şöleni var. G.Saray, İspanya'nın ünlü takımı Atletico Madrid ile Soma Şehitleri'ni anma ve katkı yapmak için karşılaşıyor. Günlerdir gerek Türk Medyası, gerekse İspanyollar bu son derece duygusal ortamda gelişen spor olayının sıcaklığını doyasıya yaşıyorlar. İzmir'deki G.Saraylılar takımlarıyla hasret giderebilmek için havaalanına koştular, kamp yaptıkları otelin önünde nöbet tutuyorlar. Şimdilik 40 bin bilet satıldı, bunun maç saatine dek rekor düzeye erişebileceği tahmin ediliyor.

Sosyal etkinliklerin güzelliği
Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone ile İspanya'da gururlandığımız futbol elçimiz Arda Turan basın toplantısı yaptılar, bunun bir futbol maçı olmaktan öte, insanların trajik olaylar sonrası duymaları gereken sorumluluğun güzel bir örneği olduğunu vurguladılar. İspanya'nın Türkiye Büyükelçiliği, Alaçatı'da Atletico Madrid'li futbolculara bir resepsiyon verdi, G.Saray'lı yöneticileri de davet etti. Buraya kadar herşey güzel. G.Saray'ın, İspanyolların duyarlılığı, Soma Şehitleri'ne görev yapmak için çırpınışları. Ya evsahibi biz İzmirliler, belediyemiz ne yaptık ?

Ne bir pankart, ne bir girişim
G.Saray ve Atletico Madrid'e İzmir ev sahipliği yapıyor. İzmir'in bu konuda en fazla duyarlı olması gereken kuruluşu, İzmir Büyükşehir Belediyesi. Olay Soma Şehitleri'ne yardım maçı. Ama görülüyor ki gelenler İspanyol, biz ise işe Fransız'ız. Caddeleri pankartlarla süslersin, futbolseverleri davet edersin. Fırsat ayağımıza gelmiş. her iki kulübe Havagazı Fabrika'sında bir yemek verirsin. TV ve gazetelerde olaya ne kadar duyarlı yaklaştığını gösterirsin. Futbolseverleri otobüslerle çeşitli semtlerden Atatürk Stadına bedava taşırsın, vesaire, vesaire. Ama belediyemiz bu olaya maalesef hiç duyarlı davranmadı, sanki bizi ilgilendirmiyormuş gibi havada maç günü geldi çattı. Çok yazık. İnsanlar belediyenin ilgisizliğini görünce, bundan sonra İzmir'e bir uluslararası organizasyon verirlerken düşünecekler. Kim kaybetti, tabii ki İzmir...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA