• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
’Adam’ olmak! METİN GÖKALP

'Adam' olmak(!)

metin.gokalp@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.02.2015, 00:00
Dönekliğin, kaypaklığın, aldatmacılığın 'maharet!' sayıldığı zamanlardayız, ne yazık ki... Verilen sözden dönmenin, kapalı kapılar ardında alengirli dolaplar çevirmenin, gün geçtikçe alışkanlığa dönüştüğünü gördükçe, milim milim soğuyorum yaşamdan... Her geçen gün, daha bi karamsarım, sürekli daha bişeyler kopup gidiyor sol tarafımdan...
Çocukluğumdan itibaren 'Adam olmak, yetenek gerektirir! diye, baba nasihatiyle büyüdük, yalan-dolanın günah olduğunu ezberleyerek büyütüldük oysa... 'İtibar' denilen şeyin, bakkaldan veya kasaptan satın alınamıyacağını da, vura vura soktular kafamıza!
Nevrimi döndüren, öfkemi kontrolden çıkaran, şu utanç verici Yusuf Şimşek olayı... Koskoca camia güvenmiş sana... 'Al!' dediğini almış, 'Sat!' dediğini satmış adamlar... Arada kaktırdığı futbolculara da, gıkını çıkarmamışlar! En son geçen hafta, kalan maaşları kapatmaları, olmuş işin cabası!
Eee! Adam, hiç toz kaldırmadan, başka bir takımla görüşmeler yapıyor ve de tokalaşıyor! Ardından da, basıyor istifayı, bir de bildiriyor twittırdan! Bu kadar basit! Bu kadar ucuz! Bu kadar mı, ahlak dışı günlere geldik, yaslandık!
Tek taraflı değil elbette, yaşanan şu elim olay... Ne menem bir karakterse, görevi devam eden bir teknik adama, gizliden gizliye teklif götürenin de en az Yusuf Hoca kadar suçu var!
Her iki tarafı da, meydana çıkardıkları bu 'çirkinlikle!', şimdilik baş başa bırakalım ancak, birileri böyle durumlara dur demeli artık... Yöneticiler, alacağı teknik adamı, bir önceki kulübünden soruşturmalı! Sahip olduğu bilgisinden önce, adamlığını irdelemeli! Futbol Federasyon'u sadece yorumla, ayak oyunlarına giren hem teknik adam ve hem de kulübe ceza verebilmeli!
Her kim, kime ne görev düşüyorsa, iplikleri pazara çıkarılmalı ki, 'Adam olma yeteneğini' yüksek tutmuş, 'Adam!' gibilere, yer açılsın...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA