• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir turnuvaları NECDET KESTELLİ

İzmir turnuvaları

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.05.2010, 00:00
Tenis'te CREA Valilik Turnuvası dün akşam yapılan görkemli ve eğlenceli ödül töreniyle sona erdi. İzmir'in gözde tenis kulübü Küçük Kulüp'ün 18. Geleneksel Biz Bize Tenis Turnuvası sonuçlandı. Turnuvanın finalinde Tek Bayanlarda Pelin Koçan, Semra Lochner'i yenerek; Tek Erkeklede ise Mustafa Çapkan, Serdar Dağıstan'ı 7/5 6/3 lük skorla mağlup ederek kupayı kaldırdılar. İzmir'de 14 ve 16 yaş kız ve erkek milli takım adayları seçimi cumartesi günü başlayan müsabakalarla Örnekköy'deki Ulusal Tenis Eğitim Merkezi'nde büyük bir katılımla başladı. Kortların cıvıl cıvıl olduğunu görmek ancak insanı mutlu ediyor.
Ancak bir tespit yapmadan bırakmayacağım. Tenis özel bir spordur ve bu sporu yapanların da özel insanlar olmaları gerektiğine inanıyorum. Kimseyi suçlamak istemiyorum ama seyrettiğim maçlarda, performans tenisinde yer etmek için mücadele eden neredeyse her servis atanın ayak hatası yaptığına dehşetle şahit oldum... Diğer bir tespitim ise az sayıda oyuncu için oldu. Nereden geldiği pek belli olmayan bir hırsın neticesinde, topların tellere, fileye ve karşı tarafa sinir içinde vurulduğunu, rakibe karşı saygısızlıkta bulunulduğunu gördük... Bunlara tolerans gösterilmemeli. Bence raketi iyi kullanmaktan ziyade, tenisi hakkıyla oynamayı bilmeliler.

Kültürpark cıvıl cıvıl
Cumartesi günü elemelerle başlayan 25 bin dolarlık KTK Womens Circuit Turnuvası çok iyi maçlarla devam ediyor. Pemra, Çağla ve Melis gibi üst düzey şampiyonlarımızın katıldığı turnuva İzmir'e renk getirdi. Tenisseverlerin ilgiyle izlediği maçlar Cumartesi günü son bulacak.

Kader mi acaba?
Bir tenis oyuncusu düşünün, hep ben oynayacağım diyen, kendini herkesten iyi gören, her şeyi en iyi bildiğini zanneden... Takım içinde bile hem kaptanlık yapacak, hem de tek olsun, çift olsun her maçı O oynayacak... Kaybedince de hırsıyla kendini kurtarmak için, dostluklarını bile suistimal edip, haklarını gasp ettiği oyuncuları hiçe sayarak hakkıyla kazanan takımları, dürüst hakemleri küstahça ve fütursuzca suçlayacak. Bu da yetmiyormuş gibi, bindiği dalı kestiğinin farkında olmadan kendi has takım arkadaşlarını "içerdeki toplara aut dediler" diye eleştirecek. Keskin sirke gibi küpüne zarar verecek... "Benden sonra tufan" diyecek... Var mıdır acaba böylesi?

Roland Garros'ta heyecan başladı
Fransa Açık Tenis Turnuvası Rolland Garros'ta Marsel İlhan ilk iki eleme turunu rahat geçtikten sonra üçüncü ve son eleme maçında maç sayısı atmasına rağmen kaybetti ve hepimizi üzdü. Bugün izlediği yolu takip ederse alacağı puanlarla gelecek sene doğrudan ana tablodan başlayacağını umuyorum. Yeter ki motivasyonunu bozmasın. İpek Şenoğlu ise her zamanki gibi ana tabloda yerini alacak. Umarız şanslı bir kura çeker. Turnuva için konuşmak çok erken... Seyredebilmek o kadar güzel ve zaman alıyor ki, yorumunu son günlerine bırakmayı tercih ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA