• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Efsaneler anketi NECDET KESTELLİ

Efsaneler anketi

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.12.2014, 00:00
Bir televizyon kanalının, önceden internet ortamında başlattığı "Efsane tenisçiler" anketi geçen hafta sonuçlandı. Hocamız Erhan Oral ve tenis aşığı eski milli oyuncumuz Mert Ertunga'nın bilimsel değerlendirmeler yaptığı programda, açıklanan anket sonuçları çok ilginçti. Halktan gelen oyların çoğunlukla televizyon yayınlarının hızla gelişmeye başladığı 80'li yıllardan sonraki dönemlerde sivrilen oyunculara çıkması, tenise ilginin bizde çok geç başladığının bir göstergesi oldu. Federer'in uzak ara birinci çıkması normal gibi görünse de, ikinci sıradaki Nadal ile arasındaki oy farkı büyük. Ayrıca Türkiye'de kendisine gösterilen coşkulu sevgiye rağmen Serena'nın listenin en altlarında olması şaşırtıcı. Keza son senelerin flaş ve başarılı ismi Djokoviç'in de durumu aynı. Bu arada "tenis tarihinde yer almış efsane isimler" deyince burada böylesi oyuncuların isimlerine rastlamamak ilgi ve bilgi azlığını teyit etmiş oluyor. Umarım seneye yapılacak anket çalışmaları, uzmanlarımızın izah ettiği kategoriler ve bunlar ile ilgili kabuller göz önüne alınarak, tenissever halkımız daha iyi bilgilendirilerek yapılır ve hakikaten tenis tarihini içeren çok daha geniş bir katılımla daha objektif neticelere ulaşılır. Yine de çok ilgi çekici ve yararlı olduğunu söyleyebilirim. Emeği geçenlere teşekkürler.

Osman Tural Danıştay'da

PTT Genel Müdürü ve Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural, Cumhurbaşkanlığı kontenjanından çok onurlu bir görev olan Danıştay üyeliğine atandı. Bu nedenle de mevcut iki görevinden de istifa etti. Sayın Cengiz Durmuş yapılacak TTF seçimlerine kadar başkanlık görevini yürütecek. Kendilerine yeni görevlerinde üstün başarılar dileriz.

Yılın sporcuları


İpek soylu, bir gazetenin düzenlediği "Yılın sporcuları" anketinde zirveye kuruldu... Adaylar arasına girmeyi başaran İpek, tenisseverlerin ilgisi ve desteğiyle yılın sporcusu seçildi. Kendisini candan kutluyoruz. Boğaziçi Üniversitesi'nin 2014 spor ödülleri için ise Çağla Büyükakçay destek bekliyor... Aslında bu destekler önce milli oyuncularımıza, sonra da tenis sporumuza katkı sağlayacaktır. Çağla'ya da bol şanslar diyorum.

Adını anlayamadık

Nedense ilk defa 13 Yaş Üstü Türkiye Tenis Şampiyonası olarak adlandırılan turnuva tamamlandı ama turnuvanın adını ne anlayabildim, ne de bir türlü içime sindirebildim! En küçük oyuncu 13 yaşında olabilirken, en büyük oyuncu 20 yaş farkla 33 yaşında, tabii 35 de olabilirdi... Teniste yaş kategorileri gençlerde 10-12-14-16-18 olarak giderken 18-35 arasında büyükler dediğimiz en önemli kategori gelir, onun arkasından da 35 ile başlayıp her 5 yaş'ta kategori değiştiren seniorlar! Ve 20 yaş farkları içerebilen bir Türkiye Şampiyonası... Anlayamıyorum! Ayrıca turnuvada Çağla yok, Pemra yok, Marsel yok... Marsel yalnız çiftler kategorisine girmiş... Neden acaba? Tek erkeklerde Davis Cup oyuncumuz ve takım kaptanımız 33 yaşındaki Haluk Akkoyun, bayanlarda Melis Sezer; çift erkeklerde Marsel İlhan-Barış Ergüden çifti şampiyon oldular. Yeni Türkiye şampiyonlarımızı candan kutluyorum ama turnuvanın adına neden 13+ dendiğini hala anlamadan...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI