• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Özfatura uyarıyor! ERKİN USMAN

Özfatura uyarıyor!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.08.2009, 00:00
İzmir'in Belediye esik Başkanı açık açık konuştu: "Metroda risk büyük. Çökme olabilir."
Özfatura, Üçyol-Bornova metro hattının yapımında bulunmuş, çalışmaları yakından izlemişti.
Metro olayında ciddi sayılacak deneyimi var.
* * *
Özfatura'nın Yerel Gündem'den Ertuğrul Aksu'ya yaptığı açıklamalardan satır başları...
* Klasik tünel yapılarında, kazı ile birlikte yapılan kemer şeklinde önceden hazırlanmış demirler atılır ve üzerine özel beton püskürtülür. Daha sonra tünel üzerine gelen yükü dağıtmak için blonlama yapılır. Tünel bu durumda sudan etkilenir. Bu nedenle tünel çeperine inen sular ki, bunlar kuyu suları, kör kaynaklar, şebeke suyu kaçakları vs. olabilir. Şu anda, özellikle Hıfzıssıhha ile Fahrettin Altay arasındaki bölümde bu durum çok açık görülebilmektedir.
* Tünel çeperine (hangi nedenle olursa olsun) gelen su problemi, suyun miktarı ile ilgili olarak geçici destekleme durumundaki tamamlanmamış tünel yapısında tehlike yaratma ihtimali yüksektir.
* Özellikle 1. derecede depremselliği olan ve çevresinde yüksek binaların bulunduğu bu hatta, suyun yaratacağı olumsuzluklar tünel için daha önemlidir. Dikkatle takip edilmeli.
* 1999 yılında tamamladığımız metro inşaatı sırasında da (özellikle Fevzipaşa yeraltı istasyonu inşaatında) bu ve buna benzer durumlar ile karşılaştık. Ancak, anında aldığımız acil önlemler ve tecrübeli teknik ekibin müdahaleleri ile riskler bertaraf edildi.

hayattan
Aliağa bunu konuşuyor

Aliağa Belediyesi'ne bağlı bir, "Engelli Rehabilitasyon Merkezi" var.
Bir önceki Belediye Başkanı Tansu Kaya döneminde hizmete giren bu sağlık kurumunda, Brezilya dizilerine taş çıkartacak biçimde ayak kaydırma operasyonu sahnelendi..
Tansu Kaya şimdi AK Parti İl Başkan Yardımcısı.
Yaşanan olaylar savcılığa intikal etti.
Engelli vatandaşlar tedirgin.
Tartışmalar, Engelli Rehabilitasyon Merkezi'nin tabelasının indirilmesi ve giriş kapısı anahtarının değiştirilmesi ile başladı ve kurum Müdürü Mehmet Nadir Güntanır'ın görevden alınması ile doruk noktaya çıktı.
29 Mart seçimlerinin ardından CHP'ye geçen Aliağa Belediyesi'nde bazı meclis üyesi ve yöneticilerin, Engelli Rehabilitasyon Merkezi üzerindeki bu tasarrufları engelliler ve ailelerinde infial uyandırdı.
* * *
Bütün bu gelişmeler yaşanırken bir açıklama yapan Tansu Kaya, "Büyük emeklerle hizmete açtığımız Aliağa Belediyesi Engelliler Rehabilitasyon Merkezi, buradan hizmet alanlar için bugün kapatılma ya da özel bir şirkete satılma korkusu ile yüz yüze getirilmiştir" diyor.
Tansu Kaya, "Yaz mevsiminde düzenlediğimiz kamplarda 225 engelli vatandaşımız çeşitli etkinlikleri yapma fırsatı buldu. 15-20 yıl hiç evinden dışarı çıkamamış, engelli vatandaşlarımız ilk defa denizi gördü, yeni arkadaşlar edindi ve sosyal yaşama katıldı" diyor.

laflama
* Yine falda sen çıktın; falcıya rüşvet mi verdin yoksa?
* Arı gibi çalışkan, ama dediysem eşek arısı mübarek!
* Bülbülüme dut yedireceğim; bakalım gerçekten susuyor mu?
* Cep telefonu ile çok konuşup d,a "kontörün topuzunu kaçırma" usta.
* Hep aklınızı seveceğinize, biraz da halkınızı sevseniz ya!
* Ankara'dan kaynanam geldi; evde soğuk hava türbülansı.
İbrahim Ormancı'dan

sapan taşı
Hırka-i Şerif

İstanbul'daki Hırka-i Şerif Camisi'nde korunan Hazreti Muhammed'in hırkası Hırka-i Şerif, yanlış ütüleme yüzünden deforme olmuş. Bu Ramazan'da sergilenemeyecekmiş.
Bunda şaşılacak bir şey yok. Onca tarihi değerin hangisinin kıymetini bildik ki, Hırka-i Şerif'in kıymetini bilelim.
Muhittin Akbel

küpe
Kötü cevherli taş altın kaseyi kırınca ne taşın değeri artar, ne de altının değeri eksilir.
Sadi

günün fıkrası
Sadık köpek

Bir adam diğerine sordu:
"Köpeğinizi almak istiyorum. Ama sadık mı?"
"Size yüzde yüz garanti verebilirim."
"Nasıl yani?"
"Şimdiye kadar onu beş kere sattım, hepsinde de geri geldi."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI