• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tam yatırım zamanı! ERKİN USMAN

Tam yatırım zamanı!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.08.2009, 00:00
Emlak piyasasının en hareketli günlerini yaşıyor.
Kriz nedeniyle geçen yıl başgösteren durgunluk yerini umut dolu titreşimlere bırakmış gibi.
Özellitle Çeşme ile Alaçatı yerli ve yabancı yatırımcıların odak noktası.
Çeşmeli emlakçılardan Murat Özgen'e göre; mevduatta faizlerin oldukça düşmesi ve bankaların konut kredisindeki faiz oranlarını 24 aya kadar olan vadelerde yüzde 1'in altına yüzde 0.87 ile 0.99 aralığına çektiklerini açıklamaları durgun olan piyasayı canlandırabilir.
* * *
Murat Özgen, geçmiş yıllarda özellikle Çeşme'de kiralık yazlık için mart ve nisan aylarında ev kiralama yarışına giren yazlıkçıların artık mazide kaldığını belirtiyor ve ekliyor:
" Yaz sonlarına yaklaştık, birçak çoğu mal sahibi hala kiracı bulamadı. Umutlar gelecek yıla kaldı."
***
Murat Özgen'den bir uyarı:
"Son yıllarda konut fiyatlarında ciddi bir artış yaşanmadı. Yatırımcılar arsa ya da konut almayı düşünüyorsa 2010'nun haziran ayına kadar tam zamanı. Fiyatlarda artış yok. Pazarlık yapma şansları çok yüksek"
Özgen'in verdiği bilgilere göre; Çeşme merkezde 2+1, 3+1'den oluşan apartman dairelerinin fiyatı 150 bin-300 bin TL arasında. Çiftlikköy mevkiinde villa tipindeki yazlıkların fiyatı 175-250 bin, Dalyan'da 200-350 bin TL arasında. Boyalık-Ilıca-Paşalimanı'nda ise fiyatlar 300-400 bin TL'den başlıyor.

hayattan
Ertuğrul'un Reina macerası

Manisa'nın hem gazetecilikte, hem iş aleminde ve de biraz da çapkınlıkta meşhur, bizim Ertuğrul Aytaç da YENİ ASIR'ın 115.Kuruluş Yıldönümü gecesinde sohbet koyulaşınca coştu, eski bir macerasını anlattı. Noktasına, virgülüne dokunmadan aktarıyorum: "İstanbul'da geziyoruz, arkadaşım, "Ertuğrul; şu magazin aleminin meşhur yeri Reina'yı çok merak ediyorum, gitsek mi ? Ben oralara gitmenin cebe ne kadar yük bindireceğini bildiğim için baktım, o devrin 1 milyarı param var. Kredi kartlarıma da güvendim. Ben de merak ediyordum, hadi gidelim dedim. Ama yer ayırtmamıştık, bizi içeri alıp almayacakları da belli değildi. Kapıya vardığımızda iki bodyguard bizi görünce birden gülerek selama durdular, eğildiler, "Hoşgeldiniz ağabey" dediler. Ben içimden, "Ertuğrul; ünün buralara kadar yayılmış, hey be aslanım" diye geçirdim, böbürlendim. Bizi içeri alıp baş masaya oturttular. Masa donatıldı, kuş sütü eksik. Şef kulağıma eğildi, "M.Ali ağabey başka emriniz var mı ?" dedi. Ben işi kavradım, beni M.Ali Erbil'e benzetmişler, o sanıyorlardı. Bozmadım, "Teşekkürler" dedim. Hesap geldi, o masanın hiç karşılığı değil bedavaydı, 180 milyon yazıyordu hesap pusulası. Şef eğildi, "M.Ali ağabey; size yüzde 60 tenzilat yaptık" açıklamasını yaptı. Ben 50 milyon da bahşiş bırakıp kalktım. Arkadaşım, "Ben burayı çok sevdim, biraz daha kalalım" dedi ama, eğildim, "Çaktırma. Bir an önce çıkalım burdan" diyerek, kolundan tutup kapıya yürüdüm, ilk taksiye bindik, oradan hızla uzaklaşınca derin nefes aldım. N'apalım Çarkıfelek ve M.Ali Erbil, benzerlikten felekten bir gece çalmamımızı sağlamıştı."

kentten
Geçmiş olsun Yurdal Tokat

Gerçek Karşıyakalıdır Yurdal Tokat. Kendisi avukatlık, hakimlik yaptı, fabrikatör oldu. KSK'de yıllarca yöneticilik yaptı. Maddi manevi büyük katkılar sağladı kulübe... Hatta bir dönem Yeni Asır'da spor yazıları da yazdı. Sonra tüm işleri kapatıp Çandarlı'ya yerleşti.
Buraya kadar her şey güzeldi. Fakat dün, kendisinden üzücü bir haber aldık. Kalp krizi geçirmiş. Ege Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi'nde yatıyor. Ayağındaki damar tıkanıklığı yüzünden bacağının kesilme riski olduğunu öğrendik. Yurdal Tokat'a geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyoruz.
Yurdal Tokat'ın telefonu da şöyle: 0536 70 05 843

günün fıkrası
Ne sanmış?

Brezilya'da iki arkadaş meyhanede gevezelik yapıyordu. Biri:
"Ne dersin ben arkadaşlarla meyhanedeyken, bizim eve hırsız girmemiş mi?" dedi.
"Eee, sonra ne olmuş?"
"Ne olacak? Adama acıdım. Karım onu duyunca, benim eve döndüğümü sanmış...."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI