• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İhtiyacın yoksa al getir İhtiyacın varsa al götür ERKİN USMAN

"İhtiyacın yoksa al getir İhtiyacın varsa al götür"

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.09.2009, 00:00
Balçova Belediyesi ilçede yaşayan dar gelirli ailelere yardım eli uzatıyor.
Başta eğitim ve sağlık olmak üzere pek çok alanda hayata geçirilen projeler sayesinde binlerce aileye sosyal destek götüren Balçova Belediyesi, Dayanışma Evi'yle yüzlerce ihtiyaç sahibinin giyimden ev eşyasına kadar tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.
***
Bu "Dayanışma Evi" Balçova Belediyesi tarafından "İhtiyacın yoksa al getir, İhtiyacın varsa al götür" sloganıyla 2 yıl önce hizmete girdi.
Yardımsever vatandaşlar evlerinde kullanmadıkları eşyaları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için Sakarya Caddesi üzerindeki Dayanışma Evi'ne getiriyor. Balçova Belediyesi Sosyal Hizmetler Birimi ve 7 mahallede hizmet veren Semtevi sayesinde belirlenerek kimlik kartları verilen dar gelirli aileler ihtiyaçlarını buradan alabiliyor.
Açıldığından bu güne kadar geçen 2 yıl sürede, Dayanışma Evi'ne giysi, ayakkabı, buzdolabı, fırın, çamaşır ve bulaşık makineleri, koltuk takımı, çekyat, halı, yorgan hatta tekerlekli sandalye gibi eşyalar
bağışlandı.
Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya Dayanışma Evi'nin amacının veren el ile alan eli bir araya getirmek olduğunu söylüyor.
Çalkaya, "İki yıl önce hizmete giren Dayanışma Evi sayesinde yüzlerce ailemizin ihtiyaçlarını karşılama fırsatı bulduk. Özellikle, bayramlardan önce, düğünlerden önce aileler gelerek kendilerine ve çocuklarına buradan giysi ve ayakkabı alma imkanı buldu" diyor.

aliağa'dan
Tartışmada son perde!

Aliağa'nın eski Belediye Başkanı Tansu Kaya'nın birbirini izleyen suçlamaları karşısında yeni Başkan Turgut Oğuz ve çevresi "öfke yumağı" oldu.
Ve,CHP'li Başkan Turgut Oğuz'dan gelen ilk çıkış:
"Bu adamlar hala ne yüzle Aliağa'da dolaşıyor."
Bunu Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Erken Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili suçlamaları ele alıyor ve şöyle cevap veriyor:
"Bu Merkezin levhasının indirilip değiştirilmesi konusu tamamen asılsız. Bu şahsa Milli Eğitim Bakanlığı kurum tanıtım yönetmeliğine bakmasını tavsiye ediyoruz. Rehabilitasyon Merkezimizin levhası yönetmeliklere uygun olmadığı için uygun hale getirilmiştir. Konu sadece bundan ibaret."

sanat
Aşk-ı Hürrem Polonya'da

Hayal Sahnesi, Polonya'daki Teatr Modrzejewskiej ile ortak yapım olarak provaları yapılan, Kemal Başar'ın, Can Atilla'nın 'Cariyeler ve Geceler', 'Aşk-ı Hürrem' ve '1453' adlı müzik eserlerinden yola çıkarak proje tasarımını, öykü yaratımını ve rejisini yaptığı, Volkan Ersoy'un koreografisini, Enver Başar'ın ışık tasarımını üstlendiği, Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem'in tutkulu aşkının anlatıldığı 'Aşk-ı Hürrem' adlı dans tiyatrosu formundaki eser ile Polonya'nın Legnica kentinde 15 20 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan 'City' adlı tiyatro festivaline katılıyor.
* * *
50'nin üzerinde tiyatronun başvurduğu etkinlik için festival komitesi Ekim 2008'de Polonya, ABD, İspanya, Litvanya, Yunanistan ve Türkiye'den altı projeyi fe stivale katılmaya değer bulmuştu. Bunun üzerine Teatr Modrzejewskiej Genel Sanat Yönetmeni Jacek Glomb tarafından Legnica'ya davet edilen Kemal Başar ve Volkan Ersoy ile diğer ülke tiyatrolarının temsilcileri, 17 ve 18 Ocak'ta, önerilen mekanları gezerek eserlerini sahneleyecekleri mekanları seçmişti.

günün fıkrası
Sonradan görme

Sonradan görme bir kadın, yolu üzerindeki antikacıya girdi. Nefis parçalarla süslü salonda bir tablonnun önünde durdu. Nazik dükkan sahibi, kadını kibarca selamladıktan sonra:
"Bu bir Van Gogh'tur" dedi.
Kadın kurnaz bir eda ile güldü:
"Beni kandıramazsınız. Bahçemi süsleyen menekşeleri bana, bana başka bir şeymiş gibi satacağızı mı umuyorsunuz?"
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA