• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Işılay Saygın’dan bir eğitim abidesi ERKİN USMAN

Işılay Saygın'dan bir eğitim abidesi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.09.2009, 00:00
Işılay Saygın, İzmir'in "abla"sıdır. Türk Siyasi tarihine adını altın harflerle geçirdi, milletvekilliği, bakanlık yaptı. Yetmedi, İzmir'in sosyal işlerdeki vazgeçilmez destekçisi oldu. Saygın'ın hayırseverliği ise alkışlanacak boyutlarda. Pek çok yardıma muhtaç insana, yardım kuruluşlarına, derneklere analık yapmıştır. Gösterişi sevmez, kamuoyu onun bu yönünü pek az bilir. İnsanlar öldükten sonra, ailesinin, yakınlarının adlarını yaşatmak üzere okul ve diğer eserlere isimlerinin verilmesi elbette güzel bir hareket. İşte aynı zamanda mimarlık özelliği de bulunan Işılay Saygın da rahmetli annesinin adını yaşatmak için bir eğitim abidesi gerçekleştirdi. Hem de okulun tüm donanımını kendi öz kaynaklarıyla karşılayarak: İşte size bugün Fatma Saygın Anadolu Lisesi'ni tanıtıyoruz...
***
Fatma Saygın Lisesi 13 derslikli olup dersliklerin tamamında bilgisayar var. Kendi içinde bilgisayar laboratuvarı ile entegre çalışıyor. Derslikler dışında her türlü toplantı ve konferansa uygun olarak tefriş edilmiş konferans salonu, kütüphane, son teknolojiye uygun olarak donatılmış olan fizik ve kimya laboratuvarı, öğrencilere bilgisayar dersinin verildiği ve sınırsız bir şekilde internetten yararlanma imkanı sağlayan bilgisayar laboratuvarı, resim atölyesi mevcut.
***
Kız ve erkek öğrenciler için ayrı ayrı beden eğitimi soyunma odaları hazır. Bina dışındaki 5 bin 400 metrekarelik alanda beton parke döşeme yürüyüş yolları, spor alanları, tören bölümü bulunuyor. Okulun kurucu öğrencilerinin her biri için okulun bahçesine birer ağaç dikildi, bu ağaçlara öğrencilerin adı verildi.
***
Fatma Saygın Anadolu Lisesi açıldığı ilk günden bu yana İzmirlilerin çok yoğun talep ve beğenisiyle karşılaştı. Başarının disiplinli, planlı ve programlı bir çalışmayla gerçekleşeceğine olan inançla öğrenime geçen okul, 2007-2008 döneminde genel lise bölümünden mezun öğrencileriyle kendi alanlarında büyük bir akademik başarı elde ederek tüm puan türlerinde ÖSS İzmir birincisi oldu. Öğretmenlerce uygulanan ilginç "Öğrenci Koçluğu Projesi"yle tüm öğrenciler sahiplenildi, onlara rehberlik yapılarak, sorunlarıyla ilgilenildi, moral motivasyonları hep yüksek tutuldu.
***
Öğrencilerin üniversite tercihlerini daha bilinçli ve daha sağlıklı yapmaları için Meslek Tanıtım ve Kariyer Günleri yapılıyor, İzmir kamuoyunda tanınmış ve kariyer yapmış olan farklı meslek erbapları okula davet edilerek, öğrencilerle deneyimlerini paylaşmaları, meslekleri daha yakından tanımaları sağlanıyor. Yapılan bu çalışmalar kısa sürede semeresini verdi. 2009 ÖSYS sonuçlarında öğrenciler, yüzde 85'lik bir yerleştirme oranı elde etti. Tercih başvurusu yapan 96 öğrenciden 82'si dört yıllık fakültelere yerleşti.
***
Okulun akademik başarılarında en büyük pay her zaman maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen, tüm etkinlik ve sosyal sorumluluk projelerinde öğrencilerin yanında olan hayırsever Işılay Saygın'a ait. Öğretmen ve öğrenciler, başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün koyduğu vizyon olan çağdaş uygarlığa ulaşma yolunda özveriyle çalışıyor.

Pazar Gırgırı
Kadın ve eczacı

Topluca bir kadın eczaneden içeri giriyor. Çantasından madeni bir para çıkarıp teraziye çıkıyor ve parayı atıyor.
İbrenin gösterdiği kilo gözüne fazla gelmiş olacak ki, iniyor teraziden, pardesüyü çıkarıp tekrar çıkıyor teraziye. Yeniden bozuk para atıyor. Fakat, kilodan hala memnun değil...
***
Bu defa ayakkabılarını da çıkarıyor, üstündeki iki parçalı elbisenin ceketini de. Belli ki, üstündeki lüzumsuz ağırlıkları atıp gerçek kilosunu anlamak niyetinde. Çantasında bir bozuk para daha bulup, atıyor terazinin deliğinden. Kiloda pek fark yok. Kadın pek hırslı. Bir anda bluzunu da çıkartıp son bozuk parayı da teraziye atıyor.
İbre aynı kiloyu gösteriyor. Kadının rengi hırstan bembeyaz olunca, eczacı avucunda bir avuç bozuk para ile kadının yanına geliyor ve konuşuyor: "Siz soyunmaya devam edin, bozuk para çok, merak etmeyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA