• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çiftlikte kaynaşma yemeği! ERKİN USMAN

Çiftlikte kaynaşma yemeği!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.11.2009, 00:00
Süral Yahşi, İzmir siyasetinin yakından tanıdığı bir isim.
ANAP İl Başkanlığı koltuğunu 1968 yılında oturdu.
Bunu, 2007 ve 2009 yıllarındaki İl Başkanlığı görevleri izledi.
Son İl Başkanlığına 2009 Temmuz'unda geldi, ANAP'ın kapatılıp DP'ye katıldığı 31 Ekim 2009 tarihine kadar bu görevi sürdürdü.
Süral Yahşi,"Kurulduğumuz günden, son dakikaya kadar seviyeli bir siyaset yaptık" diye başladı ve bu süre içinde yaşadıklarını kitap haline getireceğini söyledi.
Yahşi'nin bu kitabı ANAP'ın İzmir il teşkilatı ile sınırlı olacak.
* * *
ANAP'ın son İl Başkanı, partisinin hayatını sıfırlamasından üzgün ama, yaşamak için DP ile birleşmeden başka çare kalmadığını vurguladıktan sonra şöyle konuşuyor:
"Şimdi bu birleşmenin kongrelere kadar sakin bir yürütülmesi, kırılıp dökülmelere yol açacak tutumlardan uzak kalınması lazım. Zor bir dönemeç ama, sağduyunun kazanması lazım."
Bir soru:
"DP İl Başkanı ile görüştünüz mü?"
Yanıt:
"Elbette... Fatih Dalan'ı genç yaşına rağmen, siyaseti kavramış, yere sağlam basan bir siyasetçi olarak gördüm. Açık sözlü, düzgün bir insan..."
* * *
Ve, bir haber...
DP İzmir İl Yönetiminin DP'den gelen 30 üyesi ile ANAP'tan gelen diğer 30 üyesi, önümüzdeki Pazar Selim Amato'nun Cumaovası'ndaki çiftliğinide eşleri ve çocuklarıyla birlikte buluşacak.
Bu toplantının adı da konuldu. Kaynaşma Yemeği...

hayattan
Zincirleme hocalık, işte bu!

Karşıyaka Lisesinin 50 yıl önce bitirenlerin Çeşme Süzer Otel'deki buluşmalarından ilginç bir sahne...
Gecenin ilerleyen saatlerinde öylesine bir tablo yaşandı ki tam anlamıyla "kader bu olsa gerek" dedirtecek cinstendi, duygu yüklüydü.
Karşıyaka Lisesi'nde otuz altı yıl aralıksız matematik öğretmenliği yapan bilge eğitimci Hasan Tahsin Abakan, okulun hem mezunu hem de emekli edebiyat öğretmeni olan Yücel İzmirli'yi elli yıl önce okutmuştu.
Yücel İzmirli de şimdiki, okul müdürü İlyas Babayiğit'in tam kırk iki yıl önce, Yozgat-Çayıralan'da öğretmeni olmuştu. 23 Mayıs 2004 tarihli 'POTA' köşemizde de"Çayıralan Ortaokulu'nu kim Kaf- Kaflı yaptı?" diye haber bile yapmıştık. İlyas Babayiğit'e öylesine "Kaf-Kaf" sevgisi aşılanmış ki hep Karşıyaka'da görev yapmak istemiş meslek yaşamı boyunca, sonunda muradına ermiş ve Karşıyaka Lisesi müdürü olmuştu. İşte "hocaların hocası"deyişinin tam yeriydi bu tablo.

kentten
Her ayın 3. pazartesi günü...

İşte size bir grup İzmirli...
Ahmet Özar, Ahmet Tükel, Alim Şehocak, Argun Işın, Atilla Hepsüsler, Bahri Zuhal, Cüneyt Işıker, Derya Kibar, Eddy Pariente, Erdal Işık, Ferda Bayer, Fethi Etik, Fulvio Medini, Hasan Banguoğlu, Hayim Danon, Hayim Gomel, Hüsnü Aksoy, İbrahim Astarcıoğlu, İsmail Tavman, Kemal Haykır, Kemal Güleç, Lucio Flipucci, Melih Harman, Mustafa Ayhan, Nebil Altınel, Rafael Benveniste, Reha Okçu, Sadun Bayer, Soli Gomel,Turan Tuliş, Yusuf Azurlay, Zafer Akçiğ ve Ziya Nazlı.
"Kim bunlar?"
Yanıtı şöyle olacek...
"Bu isimler de İzmir Saint Joseph Lisesi'nnin 1964 mezunları..."
Ziya Nazlı da bu mezunlardan biri...
"Atlamışsınız abi.." dedi ve listeyi verdikten sonra ekledi:
"Biz 1964 mezunları olarak birbirimizden kopmadık. O yılran bu yana her ayın üçüncü pazartesi günü Vakıf Bank lokalında buluşuyoruz. Bu iyin öncüsü de Cüneyt Işıker..."

küpe
Tatlı sözler, şiddetli bir öfkeye karşı en etkili silahtır.
Asilos

günün fıkrası
Neden ağlıyor

İskoçya'nıon en büyük zenginlerinden biri ölmüştü. Cenaze töreninde bir adamın dövüne dövüne ağladığını görenlerden biri sordu:
"Neden bu kadar ağlıyorsun? Akraban falan da değil yani!"
Adam boynunu büktü:
"Ben de zaten akrabam olmadığı için ağlıyorum."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA