• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Umut, Eskişehir’e deniz getiren adamda ERKİN USMAN

Umut, Eskişehir'e deniz getiren adamda

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.11.2009, 00:00
Politikada çok uzun yıllardır CHP ve MHP dışında çok güçlü bir parti arayışı var. Bu açığı kapatmak için DYP ile ANAP aynı çatı altında birleştiler. Başka alternatifler üzerinde de duruluyor.
Ama öyle güçlü bir isim var ki, eğer "Varım" derse ortalığı hayli renklendirecek. Ona, "Eskişehir'e deniz getiren adam" diyorlar...Eskişehir'e Anadolu Üniversitesi'ni kuran, eski rektör, Eskişehir'in uzun yıllar değişmeyen belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen...
***
Büyükerşen, Orta Anadolu'nun mütevazi kentini, Türkiye'nin diğer yerlerinden turistik geziler yapılarak gezilip görülecek hale getirdi. Kentin ortasından geçen Porsuk çayında Cambridge-Oxford geleneksel yarışmasından esinlenerek üniversitelilere kürek yarışları yaptırdı. Yetmedi, Eskişehirlilerin yazın deniz hasreti çektiğini görerek, çöplüğü bir "Deniz kopyası" haline getirdi.
***
İzmir Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Murat Barkan, Büyükerşen'i en yakından tanıyan kişilerden biri. Çünkü uzun yıllardır beraberler. Üniversiteden öğrencisi, öğretim görevlisi. Diyalogları hararetle sürüyor. Barkan'a, "Hoca siyasete ağırlık verir de parti kurar mı ?" diye sordum. Gülümsedi, "Bu konuda çok fazla bilgi veremem ama hocanın (Büyükerşen) zaman ve zemin kolladığını biliyorum. Yaş tahtaya basmaz, boşa kürek çekmez.
***
Tansu Çiller ve rahmetli Ecevit ona Bakanlık teklif etmişlerdi, kabul etmedi" dedi. Ve ekledi: "Prensip olarak işin zirvesinden ziyade tabanının sağlam olmasına bakar ve eğer yükselme ihtimali zayıfsa girmez." Büyükerşen, yeni bir parti için Demirel'le de görüşmüş. Bakalım, Büyükerşen ismi politika kulislerinde nasıl patlayacak ?

ege'den
DP bugün meydanlara iniyor

Manisa, sadece Ege'nin değil, Türkiye'nin siyasetinin odak noktalarından biri...
Belki de en önde gelenlerinden...
Osmanlı döneminde padişahlar yetiştirmekle ünlü olan Manisa, Cumhuriyet'te de bu görevi yerine getirmekte geç kalmadı.
Başbakanlar, Meclis Başkanları ve Bakanların bir kısmı buralardan çıktı.
* * *
Ve, büyük umuutlarla gerçekleştirilen birleşme sonucu ortaya çıkan Demokrat Parti ilk ciddi mitingini işte bu Manisa'da yapacak.
Bugünkü miting saat 13.00'da Cumhuriyet Meydanında başlayacak.
Demokrat Parti'nin Genel Başkan yardımcısı Aytun Çıray
dün İzmir'deydi.
Çıray'a sorduk:
"Şimdi bir seçim olsa, Demokrat Parti ne yapar?"
Yanıt şöyle:
"Barajı aşar ve Meclis'e girer. Ondan sonrası bizi kimse tutamaz.... Bu atak yeniden iktidara kadar gider."
* * *
Aytun Çıray, ANAP ile ilk birleşme denemesinin başarılı olmadığını vurguladı ve devam etti:
"Millete söz verdik. Ciddi uğraşlar sonunda halkın beklediği bütünleşmeyi gerçekleştirdik. Böylece milletten özür dilemiş de olduk.Güvenilir bir parti olduğumuzu gösterdik."
***
DP Genel Başkan yardımcısına göre, Türkiye bir kavga ortamına sürükleniyor.
Yine Çıray'dan son söz;
"Demokrat Parti iktidara alternatif olma yolunda..."

egeden
Edremit bu konserle coştu!

Edremit'e koşar adım bir yolculuğa ne dersiniz?
TRT'nin iki genç sesi Gökhan Sezen ile Armağan Yenice, pazar akşamı Şükrü Tunar Kültür Merkezinde verdikleri konserle Edremit'li müzik severlere gerçekten unutulmaz bir gece yaşattılar.
Unutulmaz gece, Konservatuar topluluğunun, Metin Pınarbaşı yönetiminde sunduğu Hicaz faslı ile başladı. Sazların mükemmel eşliğinde dinleyicilere bu makamın seçkin şarkılarını yorumlayan sanatçılar, dinleyicileri eskilere, gençlik yıllarına taşıdılar.
Sanatçılarımız"Derdimi ummana döktüm, Seni sevda çiçeğim, Yıllar ne çabuk geçti, TRT'de yüzün üzerinde güftesi şarkı olmuş, Havran'lı şair merhum Halil Soyuer'in unutulmaz şarkısı Hançer-i aşkınla ey yar, " gibi şarkıları gerçekten kusursuz bir ahenkle sunan Konservatuar korosu dinleyiciler nostaljik duygular dünyasına götürdüler.

küpe

İnsan hayatının dörtte üçünü, ulaşamayacağı şeyleri istemekle geçirir.
Diderot

günün fıkrası

Üç şey

Eski bir filozofa, insanın bu dünyada neye malik olduğunu sormuşlar:
"Üç şeye" demiş ve eklemiş: "Can, cisim, mal..."
Ardından hemen ilave etmiş:
"Ama can ruhanilerin, cisim tabiblerin ve mal da avukatların olduğundan, gerçekten hiçbir şeye sahip değildir."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA