• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Dünya Karşıyakalılar günü kutlanıyor!.. ERKİN USMAN

Dünya Karşıyakalılar günü kutlanıyor!..

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.12.2009, 00:00
Karşıyakalılar; 21 yıldan beri, yılın 12'nci ayı olan her Aralık'ın 19'uncu gününü, KSK'nin kuruluş yılı olan 1912'den esinlenerek "1912 - Dünya Karşıyakalılar Günü" olarak kutluyor.
Bu kutlamanın planlayıcısı vu uygulayıcısı da Sancar Maruflu...
İzmir'in bu çok yönlü siması anlatıyor:
"Başta Selçuk Yaşar ağabeyimiz olmak üzere, Ali Ulvi Kiremitçiler'in, Tahir Türetken'in, Muharrem Candaş'ın, Erol Baş'ın, Bedii Tuaç'ın, Tayyar Eraslan'ın,İbrahim Koç'un, Erkin Usman'ın, Önder Baysoy'un,Ekrem Güçsav'ın, Arif Dökel'in,Necdet Türetken'in, Okan Yüksel'in, Serdar Zenger'in, Aydın Altıntaş'ın, Kenan Tapman'ın, Osman Avcı'nın,Yıldırım ve Atakan Karakaplan'ın, Av.Tuncer Eşsizhan'ın, Temizocak Kardeşlerin, Sakıpağa Kardeşlerin, Uluğ Atasoy'un, Hüseyin Hamamcı'nın, Dr.Tibet Kızılcan'ın, Ahmet Diker'in, Tufan Atakişi'nin, Altan Özkunt, Erol Akkınay, Süleyman Ergürs'ün ve Sancar Maruflu olarak benim başını çektiği bir grup Karşıyakalı olarak; 1988 yılından itibaren 1912 Dünya Karşıyakalılar Platformunu oluşturduk. Böylece; 12 Aralıkları Dünya Karşıyakalılar Günü olarak kutlama tutkumuza, resmiyet ve süreklilik kazandırdık. Bu tutku, DÜnya'nın neresinde Karşıyakalı varsa, orada kutlanıyor."
* * *
Karşıyakalılar, 19 Aralık cuma, yani yarın, 11.30'da Zübeyde Hanım'ın Anıt Mezarı'nın önünde buluşacak. Burada yapılacak törenin ardından Soğukkuyu Kabristanında yatan unutulmaz Karşıyakalı Devlet Adamlarının, Sanat-Eğitim ve Spor Adamlarımızın, kabirlerini ziyaret edilecek.
Günün önemine yakışan görkemli tören ise Karşıyaka Spor Adamları Derneği Başkanı Dr.Bülent Zeren'in yaptırdığı Karşıyaka'nın efsane futbol yıldızları Cengiz Kocatoros ile Erol Baş'ın birlikte kompoze edildikleri "KSK Zafer Anıtı"nın, Osman Bey Parkı'ndaki açılışıyla yaşanacak. Bu törene Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener de katılacak.
***
Saat 19.30'da ise "Nostalji Yemeği" var.
Bostanlı İskelesi üstündeki Altınbalık Restoran'da katılımcıların kendi paralarını kendilerinin ödemeleri koşuluyla kurulacak efsanevi "Karşıyaka Sofrası"nda birlikte yemek yenilecek eski günler yad edilecek.

hayattan
Sokak hayvanları için kitap

İnternet ortamında tanışan yedi şair ve yazarın öykülerinden oluşan "Yüreğimin Gölgesinde" isimli kitap yayımlandı.
Sabahattin Kurtoğlu, Mehmet Erdül, Barbaros Aytuğ, Piraye Yüksel Demircan, Nazire Balcılar, Duygu Aksu ve Sıla Lekesiz'in katılımı ile tüm geliri sokak hayvanlarına ve barınaklarına gidecek olan "Yüreğimin Gölgesinde" isimlii yapıt şimdi kitapçılarda.
"Tüm canlara karşı gereken ilgiyi gösterip doğanın bize gösterdiği eşitliği sağlıyor muyuz ?" sorusuna yanıt arayan kitapta 7 yazarın öykü ve şiirleri yer alıyor.
Tüm geliri sokak hayvanlarına ve hayvan barınaklarına harcanacak olan "Yüreğimin Gölgesinde " isimli kitabın ilk tanıtımına kitapta öyküleri yer alan Sabahattin Kurtoğlu, Mehmet Erdül, Piraye Yüksel Demircan ve Barbaros Aytuğ katılacaklar.
Tanıtım toplantısı 20 Aralık pazar(yarın) saat 14.00'de İzmir Fuarındaki "Evsiz Hayvanlara Yardım Derneği" salonlarında...

sapan taşı
Dayak değil üzümlü kek!

İngiltere'de mahkeme, evine giren hırsızı eşşek sudan gelinceye kadar döven ev sahibine 30 ay hapis cezası verirken, 50 kez suç işleyen hırsızın ise 2 yıl gözetim altında tutulmasına karar vermiş.
Oradaki medeniyet, bize de gelirse yandık vallahi.
Oldu olacak, hırsızın her an kapımızı çalabileğini düşünerek, üzümlü kek gibi ikramlık bir şeyleri hazır tutalım bari.
Muhittin Akbel

günün fıkrası
En uygunu

Arkadaş olan iki kadın, bir akşam üzeri oturmuş konuşurlarken söz dönmüş dolaşmış, ev temizliğine gelmişti.
Biri ötekine sordu:
"Halılarını nasıl temizliyorsun?"
Öteki düşünmeden cevap verdi:
"Birçok şey denedim, ama sonunda bu işe en uygun olarak kocamı buldum."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA