• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Nazlı Ailesinin büyük buluşması ERKİN USMAN

Nazlı Ailesinin büyük buluşması

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.12.2009, 00:00
Nazlı Ailesi'nın yıllık geleneksel toplantısı geçtiğimiz pazar günü Tenis Kulüp'te gerçekleştirildi.
Tenis Kulüp salonlarını dolduran Aile'nin duayeni Dr. Halit Nazlı, açılış konuşmasını yaptı, bu toplantıların gelenek haline gelmesinde önemli roller oynayan Ayşen-Ziya Nazlı ile ekibine teşekkür etti ve sonra "Ailemize bereket getirdiniz" diyerek bebek Ela Nazlı ile Ebru Tapan Alptekin'i kucağına aldı, doyasıya öptü ve devam etti:
"Amerika'da yaşayan Kıncal Nazlı, Dr. Muhteşem Veznedaroğlu ile torunum Halit Kaan Nazlı'ya çektikleri mesajlara ayrı ayrı teşekkür ederim."
***
Kimdir Halit Nazlı?
Nazlı Ailesi'nin en küçük çocuğu olarak, Milli Mücadeleyi takiben, 3-4 yaşlarında İzmir'e geldi. Babası Mehmet Nazlı, Aydın-Nazilli Cephesinin idarecilerindendi. Halit Nazlı 5 Mayıs 1919 Nazilli doğumlu.
İlkokulu, Konak Yıldız Mahallesindeki Sakarya İlkokulunda bitirdi. Liseyi İzmir Erkek (Atatürk) Lisesinde okuduktan sonra 1938-1944 yıllarında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde yüksek tahsilimi tamamladı.
* * *
2. Dünya Harbi başlamış, yokluk yıllarıydı.. 300 gram ekmeğin karne ile dağıtıldığı yıllardı.
1944 yılında mezun olduktan hemen sonra bizleri Nazlı ve arkadaşlarını askere aldılar.
Terhis olduktan sonra İzmir'e döndü.
İzmir Merkez Belediye tabipliği, sonra 4 sene İzmir Çocuk Hastanesinde geçen asistanlık, 1954 yılında da Çocuk Hastalıkları Uzmanı olarak Kestelli Caddesi No:64 'de ilk muayenehaneyi açtı. 1948 yılının 21 Ağustosunda Vildan Öztin ile evlendi. 21 Ağustos 1950 doğumlu Ziya Nazlı ile 15 Haziran 1954 doğumlu Semra Alptekin ve Süha Nazlı adlarında ikizler olmak üzere 3 çocuğu oldu. Biri kız, 6 torun sahibi.
* * *
1955 yılı mahalli seçimlerinde, İzmir Belediye Seçimlerine D.P 'den katıldı ve Belediye Meclisi'ne seçildi, bu görevi 1960 Mayısı'na kadar sürdü. Bu devrede süresiz olarak Encümen Başkanlığı görevini yaptı "Türk Musikisi Derneğini " kurdu.
Türk Musikisi Cemiyeti kurucuları arasında , Necdet Varol, Rüştü Şardağ, Süreyya Çolak, Adnan Uysal, Enver Kösemen, Nevzat Kızılcan, Yavuz İsmet Anıl, Ahmet Aksoy, Dr. Enver Şenerdem, Dr. Feridun İzmiroğlu, Fuar Edip Baksı, Dr. Muzaffer Atabek vardı.
Halit Nazlı 1958-1966 yılları arasında, İzmir Gazeteciler Cemiyetinin doktorluğunu yaptı. Nazlı "Basın mensuplarının çocuklarının Doktor Dedeleriydim. 49 No'lu Basın Kulüp Üyelik kartını tatlı bir hatıra olarak hala saklarım" diyor.
***
Halit Nazlı daha sonra anılarını şöyle tazeliyor:
"1954 yılında muayenehanemi açtığım, Kestelli Caddesinden o dönemin sakinlerinden bahsetmek istiyorum. Mesela sevgili dostum merhum Ali Ulvi Baradan'ın Fotoğraf Atölyesi bu caddede ve muayenehanemin tam karşısındaydı. Hergün konuşur, dertleşirdik. Foto Baradan, udi ve bestekardı. "Köylü Güzeli" şarkısının bestesini bitirdiği gün atölyesine (atölyesinin üst katını müzik çalışmaları için kullanırdı) davet edip şarkısını dinletti. O günlerde İzmir Türk Musikisi Cemiyeti Başkanı olduğum için benim beğenime çok değer verirdi."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA