• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu partinin yaş ortalaması 22 ERKİN USMAN

Bu partinin yaş ortalaması 22

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.01.2010, 00:00
Kurulduğu kent: Konya
Adı: Büyük Anavatan
Genel Başkan: Emanullah Gündüz (Selçuk Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü 3. sınıf öğrencisi)
Kuruluş tarihi: 16 Kasım 2009.
22 yaşındaki Emanullah Gündüz'den "Niçin Büyük Anavatan Partisi?" sorusunu gelecek cevap:
"Parti olarak teknoloji kullanımına ve gençlere büyük önem veriyor ve sürekli iletişimde kalmayı hedefliyoruz. Kapalı kapılar ardında siyaset anlayışı yerine halka açık şeffaf haberleşme ile de Türkiye'de bir ilke imza attığımız inancındayız."
* * *
Gündüz, parti kurucularının yaş ortalamasının 22 olduğuna dikkati çekiyor, eski siyaset tarzından bıktıklarını vurguladıktan sonra devam ediyor:
" Eski siyasetçileri istemiyoruz. Ülkeye yeni bir siyaset tarzı lazım."
Bu delikanlı siyasetçi, kısa süre önce feshedilen Anavatan Partisi'nin ülke siyasetine silinmeyecek şekilde kazınmış bir parti olduğunu belirtip devam ediyor:
"Turgut Özal bu ülke insanına ve ülkeye çok faydaları dokunmuş büyük hizmetler yapmış bir siyaset adamıydı. Mirasının temsilcileri olarak görülenler, ondan vazgeçip ismini bile fesh edip başka partiye katılıyorlar. Vefa örneğini göstermek, ona vefa borcunu ödemek ve ona sahip çıktığımızı göstermek için partimize bu ismi verdik.''
***
Büyük Anavatan Partisinin İzmir il başkanlığına da , Osman Vural getirildi.
Erdoğan Gezer partinin Ege Bölge Koordinatörlüğü görevine atandı. Hüseyin Özdilek ve Salih Ayvaz da koordinatör yardımcılığı görevini yürütüyorlar.
Bu yöneticilerin telefonları da şöyle:
Erdoğan Gezer 0.539.421 56 22
Hüseyin Özdilek 0.536.464 60 54
Salih Ayvaz 0.532.437 66 50
Partinin logosu ise yeşil renkli zemin üzerine arı figüründen oluşuyor.

kentten

Tenis Kulüpte korsan milli marş

Kültürpark Tenis Kulübü önceki gün 70 yıllık tarihinin en önemli günlerinden birini yaşadı. İnsanlar salona sığmadı, dışarı bahçelere kadar taştı. 4-5 saat ayakta durup gelişmeleri izleyenler bile vardı.
Ve 8 saat süren büyük maraton sonunda Osman Savran'ın "Değişim Grubu", 12 yıllık başkan Sermet Yeşilpınar'ı geçerek yönetime geldi. İstanbul'dan, Ankara'dan, Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelenler vardı.
* * *
İzmir'de sosyal, siyasi, ekonomik alanda isim yapmış aklınıza kim geliyorsa herkes oradaydı. Kongre Divan Başkanlığını Kemal Çolakoğlu'nun yaptığı kongre her zaman olduğu gibi İstiklal Marşı ile başladı. Açılış ve yönetimin sunumundan sonra üyeler hararetli bir biçimde eleştiriler yapıyor, kulübün iyiye gitmesi için görüşlerini bildiriyorlardı. Seslerin yükseldiği bir sırada birdenbire yeniden İstiklal Marşı çalmaya başladı. Üyeler sustular, ayağa kalkarak hazırol vaziyette marş söylemeye başladılar.
* * *
Bu ikinci İstiklal Marşı'nın niye çalındığı sonradan anlaşıldı. YENİ ASIR muhabiri Burak Hakerler fotoğraf çekerken koluyla cihazın düğmesini çalıştırmış, olay öyle meydana gelmişti. Görevliler koştular, yayını durdurdular. Olayın nedeni anlaşılınca kongrenin tansiyonu düştü, durum gülücüklerle karşılandı. Gerçi bizim Burak alı al moru mor oldu, terledi ama, yapacak birşey yoktu. Çaktırmadan göreve devam etti.

küpe
Her hareket, nedenini ve sonucunu kendinde bulmalıdır.
Andre Gide

günün fıkrası
Akıllı papağan

Sınırdan canlı papağan geçemiyeceğini bildiğinden, adam hayvanı torbaya koydu.
Gümrükçü torbada ne olduğunu sorunca:
"Kırılacak eşya" dedi.
Gümrükçü pek inanmamış olacak ki, torbaya şöyle bir vurdu. Bunun üzerine akıllı papağan içeriden bir ses verdi:
"Şangır şungur, şangır şungur..."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA