• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yeni Asır TV, yerelde Türkiye’nin en iyisi ERKİN USMAN

Yeni Asır TV, yerelde Türkiye'nin en iyisi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.02.2010, 00:00
Türkiye'nin 115 yıldır yayın hayatını sürdüren en eski gazetesi Yeni Asır'ın kardeş kuruluşu Yeni Asır TV, 9 Temmuz 2007 tarihinde uydudan yayın hayatına başladı.
Ve üç yıldan kısa bir sürede Türkiye'nin en iyi yerel televizyon kanalı oldu.
Yeni Asır TV, Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği tarafından 2009 yılında Türkiye'nin en iyi yerel televizyonu oscarını almaya hak kazandı.
* * *
Ege Bölgesi'nin sesini Türkiye'ye ve dünyaya duyurmak ilkesiyle yola çıkan Yeni Asır TV, uydudan tüm Türkiye'de, ayrıca Orta Asya'dan Batı Avrupa'ya kadar geniş bir coğrafyada izlenebiliyor.
Haber bülteni kuşaklarıyla başta İzmir ve Ege Bölgesi olmak üzere, Türkiye ve dünyadaki tüm gelişmeleri anında ekrana yansıtan Yeni Asır TV, son dakika ve canlı yayınlarla kısa sürede haberin adresi haline geldi. Ve henüz üç yıldır yayında olmasına rağmen, bu anlamda önemli bir eksikliği giderdi.
* * *
Yeni Asır TV, İzmir'in yanı sıra Denizli, Muğla, Aydın, Manisa, Balıkesir, Çanakkale, Uşak, Afyonkarahisar ve Kütahya'daki gelişmeleri dakika dakika ekrana taşıyor.
Hafta içi sabah, öğle, akşam ve gece dinamik haber kuşaklarında bölgede gün boyu yaşanan tüm gelişmelerin yanı sıra Türkiye ve dünya gündemi de yakından takip ediliyor.
* * *
Gün boyu yoğun haber trafiğiyle Yeni Asır TV, Ege'de yaşayan ve kentinde neler olup bittiğiyle ilgilenen herkesin vazgeçilmez adresi olmayı hedefliyor.
Özellikle iş dünyası temsilcilerine, bürokratlara, yerel yönetici ve yerel politikacılara kent ve bölgede meydana gelen olayları ilk ağızdan duyma fırsatı sunarken, her sabah il il o gün neler yaşanacağı, her akşam da saat 18.00'de neler yaşandığı canlı yayınlarla veriliyor.
***
Tüm bunların dışında yine ağırlıklı gazetecilerin yaptığı ve yüzde 90'ı canlı yayınlanan haftada 40'a yakın haber, spor, kültür-sanat, magazin, politika, ekonomi içerikli programlarla hem İzmir hem de Ege Bölgesi ve Türkiye'deki gelişmeler, ayrıntılı bir şekilde izleyicilere aktarılıyor.
Her saat haber bültenleriyle kent ve bölgede olup bitenleri en hızlı şekilde ekrana getiren Yeni Asır TV, bu anlamda hem önemli bir görevi üstleniyor hem de geniş halk kitlelerine ulaşmayı amaçlıyor.
Politikadan ekonomiye, spordan kültür-sanata, magazinden yerel yönetimlere geniş bir yelpazeyi kapsayan ve haftada 40'ı bulan programların tamamı iç yapım ve Yeni Asır'ın alanlarında uzman gazeteciler tarafından hazırlanıp sunuluyor...
Bu programların ağırlığı, yerel siyaset, yerel yönetimler, kent kültürü, ekonomi, spor, kültür-sanat, sağlık ve magazin olarak sıralanabilir.
***
Tartışma programları "Nevzat Dönmez'le Kent ve Siyaset", "Gazeteciler", "Ne Dersiniz?" ve "Yüzyüze"; kent ve bölgenin sorunlarının ele alındığı "Kentin Sesi", "Şehir ve İmar", çevresinde olup bitenleri daha yakından öğrenmek isteyen geniş bir kitleyi hedefliyor.
Yeni Asır TV, "Profesyoneller", "Nasıl Başardılar", "Söz Esnafın", "İş ve Kariyer", "Yaşamda Sigorta" adlı programlarıyla ekonominin nabzını tutmayı amaçlıyor.
***
Yerel haber kanalı olarak spora büyük önem veren Yeni Asır TV, günde dört kez 20'şer dakikalık spor bültenlerinin yanı sıra her hafta sekiz spor programıyla bu alandaki iddiasını gösteriyor.
Böylece kanal, sporla ilgilenen başta gençler olmak üzere, geniş bir kitleye hitap ediyor.
Göztepe'nin TFF 2. Lig Yükselme Grubu'ndaki maçları Yeni Asır TV'den canlı yayınlanıyor.
"Sağlıklı Günler", "Gönül'le Yaşam", "Çay Saati", "Hafta Sonu" ve "Anne Olmak" ile kadınlara hitap eden kanal, salı akşamları yayınlanan "Kadınlar ve Erkekler" ile "Biz Kadınlar" adlı programıyla kadın-erkek ilişkilerine ışık tutuyor.
"Haftalık Mecmua", "Sanatçı", "Klaket", "Atölyede Buluşalım" adlı programlar, kültür-sanata önem veren kesimi, yine özellikle gençleri hedefliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA