• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
YETO’nun 60 yıllıkları! ERKİN USMAN

YETO'nun 60 yıllıkları!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.03.2010, 00:00
Kısa adı Yeto olan Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu, şu İzmir çukurunun ilk yüksek öğrenim kurumu...
YETO olarak kapılarını açan bu okul 27 Mayıs 1960 sonrası İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi olmuş, bu Akadami daha sonraları Dokuz Eylül Üniversitesine bağlı İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesine dönüştürülmüştü.
TBMM Başkanlığı, Maliye ve Gençlik Spor Bakanlıkları görevlerinde bulunmuş İsmet Sezgin YETO'nun 1950 yılı mezunlarından...
Aynı yılın mezunları arasında, İzmir'in ünlü 19 Mayıs Mağazalarının kurucusu Şefik Yaman ile Pamuk Borsası uzmanı Hayri Özmeriç var.
Bu üçlü, aynı zamanda "60ıncı yılı kutlama gecesinin organizasyon" komitesi.
***
İsmet Sezgin, geçtiğimiz hafta sonu İzmir'deydi.
Hayri Özmeriç le buluştu.
Konu, Önümüzdeki bahar günlerinde Kuşadası'nda gerçekleştirilecek kutlamaydı.
Masalarında Hüseyin Karagülle, Metin Odabaşı, Halit Şarlak da yer almıştı.
Masada 60 yıl önce kendilerdiyle birlikte mezun olmuş arkadaşları hatırlamak vardı.
Fethi Gülbağı, Ali Koçer, Emin Kaya, Mustafa Ortabaş, Necati Sönmezer, Nejat Tung, Salih Zeki Özen tertip komitesinin ulaşabildiği isimler.
İsmet Sezgin'den bir mesaj:" Ulaşamadığımız sınıf ve devre arkadaşlarımıza biir iletişim adresi veriyoruz: e. mail- hayriozmeriç@ turksatkablo.net.

hayattan
Göztepeli'ye Altaylı kalp

Gazeteci Çağatay Çağlar hasta Göztepelidir. Kalp yetmezliğinden Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahi Bölümü'nde aylar süren tedavi gördü.
Bölüm Başkanı Prof.Dr.Mustafa Özbaran ve ekibindeki doktorlar, Çağatay'ı yaşatmak için 1 yılı aşkın süredir yoğun çaba gösterdiler. Ama genç gazetecinin kalbi iflas etmişti, tek çare, dokuları uyacak bir yeni kalp takmaktan geçiyordu. Bazen bir ailenin dramı diğer aileye mutluluk verebiliyordu.
Denizli'de trafik kazası geçiren ve beyin ölümü gerçekleşen bir gencin ailesi,evlatlarının organlarını bağışlayarak başka bir gence, Çağatay'a hayat verdiler, helal olsun.
Özbaran ve ekibi de başarılı bir operasyonla Çağgatay Çağlar'ı yeniden hayata döndürdüler.
***
Çağatay'ın seveni çoktu, ziyaretçileri de. Geçen hafta Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, beraberinde İZVAK Başkanı Erdoğan Tözge olduğu halde Çağatay'ı ziyaret ettiler, Dr.Özbaran ve ekibini kutladılar, sohbet ettiler. Daha sonra Çağatay'ı ziyarete geçildi. Son derece sempatik ve espritüel bir insan olan Dr.Özbaran, Tözge ile daha önce planladıkları gibi, "Beyler, Çağatay'ın kalbini değişktirdik ama bir sorun çıktı, Altaylı'nın kalbini taktık" dedi. Çağatay Çağlar bir ara şaşkın şaşkın baktı, bozuldu ama, çaresiz kabullendi:"Napalım, İzmir Futbolu adına Altaylı kalbiyle de yaşarız..."

duvardan
Bizim saatimize göre maç biteli iki gün oldu ama geçerli olan hakemin saati.

kentten
Kuaförler için özel logo

Kongreleri önümüzdeki günlerde yapılacak. Adaylardan en hızlısı da Hüseyin Ulaş...
Yıllardır Karşıyaka'da bu mesleği sürdüren Ulaş "İlk işim kuaförler için sanatsal bir logo yaratmak. Eczanelerde uygulanan bu ışıklı sistem bu işteki ciddiyetimizi ortaya koyacak" diyor ve meselek dışından salon açmağa kalkışanlarla mücadele edeceklerini vurguladıkton sonra ekliyor:
"Her üyemizin kurumsal bir kimliğe sahip olma hakkı vardır. Öncelikle bunu sağlayacağız. Bu kimlik sayesinde meslekdaşlarımıza ucaz sağlık hizmeti sağlayacağız. Bunun yanında bu kimlik ile alış-veriş mağalarından, restorana ve otellerden indirimli tarife hakkı da getireceğiz."

küpe
Seçimi kazanan milletvekilleri, kendilerini seçen halkın zekasını överler, seçilemeyince de seçmenleri nankörlükle suçlarlar.
S. Johnson

fıkra
İstedikleri ne?

Bir adam otomobil satış yerine giderek alçak sesle şöyle dedi:
"İki hafta önce bu otomobili satın aldığım zaman bana her kırılan parçanın bana her kırılan parçanın yerine memnuniyetle yenisini vedeceğinizi söylemiştiniz."
Gayet tabii. Arzunuz ne ise söyleyin..."
Alıcı alçak bir sesle:
"Bir çift yeni aşık kemiği,bir orta kaburga,üç metre vücut derisi,iki köprücük kemiği istiyorum."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA