• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu takım Süper Lig’de ERKİN USMAN

Bu takım Süper Lig'de

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.03.2010, 00:00
İZVAK'ın (İzmir Güçbirliği Spor Vakfı) dün Hilton Oteli'nde yaptığı Ayın Başarılıları toplantısında onur konukları Lig TV Genel Müdürü Şansal Büyüka ile eski hakem-yorumcu-yazar Erman Toroğlu'ydu. Dışardan İzmir Futbolunun nasıl göründüğüne ilişkin görüşlerini dile getirdiler, İzmir'in Süper Lige niye yıllardır takım çıkaramadığı konusunda, bizim de bildiğimiz, ama bir türlü başaramadığımız olayı tekrarladılar:"Bucaspor, Altay, Karşıyaka kolkola girsin, güçbirliği yapsın, mutlaka hedefe ulaşılır..."
***
Toplantıda onur konukları arasında bir de takım vardı. Gazeteci kardeşimiz Çağatay Çağlar'ı, kalp nakliyle hayata döndüren Ege Üniversitesi Kalp ve Damar Hastalıkları Bölüm Başkanı Prof.Dr.Mustafa Özbaran ve ekibi.
Onlar da bir futbol takımı sayısındaydılar ama Süper Lige çoktan çıkmışlar, Avrupa düzeyindeler. Şimdiye dek 130 kalp naklini başarıyla gerçekleştirdiklerini, bu oranın Türkiye'de, İstanbul, Ankara dahil yüzde 54 olduğunu öğrendik.
***
Bu konuda sorn derece tevazu içindeler:"Biz profesyonel değil amatörüz. Bir insanı hayata döndürmek bize en büyük armağan..." Ne kadar güzel bir hedef...Özbaran ve şampiyon ekibini sütunlarımızda bir kez daha alkışlarken tanıtmak istedik: Prof.Dr.Sanem Nalbantgil, Doç.Dr.Tahir Yağdı, Doç.Dr.Çağatay Engin, Op.Dr.Fatih Ayık, Dr.Serkan Ertugan, Dr.Börteçin Eygi, Dr.Soysal Turhan, Dr.Özlem Balcıoğlu, Koordinatörler: Sultan Karakula ve Sinem Güven.

Peker Mahallesinde heyelan tehlikesi!
Geçtiğimiz hafta bir okurumuzun yazısı üzerine Karabağlar'daki Peker Mahallesinde endişe verici su birikintilerini ele almış ve ilgilileri göreve çağırmıştık.
İZSU Genel Müdürü Ahmet H. Alpaslan'ın bu konudaki açıklaması şöyle:
"Peker Mahallesi 5057 sokakta yapılan incelemede
çevrede görülen suyun zemin suyu olduğu ve içme suyu hatlarımızla ilgili olmadığı, bölgenin heyelana açık bir konumda olduğu , yakınlardaki tepelerden konutların bulunduğu mahale su geldiği tespit edilmiştir.
Konunun bina izni açısından de değerlendirilmesi gerektiği görüşüyle bilgilerinize rica ederim."

fıkra
Kerimdir

Bir deniz yolculuğunda, tehlikeli bir fırtına gemiyi sallamaya başlayınca, herkes gibi Bektaşi de kaygılanmıştı.
Bunu gören kalender bir yolcu:
"Tasalanma erenler, Allah kerimdir..." dedi.
Bektaşi'den cevap:
"Ben de bu yüzden korkuyorum. Cömertliği tutar da, bizi balıklara ikram ederse..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA