• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Öğütcen, cennetinde ölümsüzleşiyor ERKİN USMAN

Öğütcen, cennetinde ölümsüzleşiyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.04.2010, 00:00
İzmir'in gelmiş geçmiş Valileri arasında bir başarı değerlendirmesi yapsanız Hüseyin Öğütcen mutlaka şeref kürsüsünde yer alır.
Kente pekçok hizmeti geçti ama bence en değerlisi termal enerjiden yararlanarak Balçova'yı cennete çevirmesi, Termal Otel ve kompleksiyle İzmir'i bırakın Türkiye'ye dünyaya tanıtmasıdır. Norveçliler Balçova Termal Oteli ülkelerinden sonra ikinci adres bellemişlerdir.
* * *
Ne kadar umutsuz, elden ayaktan düşmüş hasta varsa İzmir'e gelmekte, şifa bulup koltuk değneklerini atarak ülkelerine dönmektedirler. Norveçliler buradan öyle mutludurlar ki, Balçova'da bir Norveç günü düzenliyorlar, Türklerle birlikte güzel yaşamın zevkini doyasıya paylaşıyorlar.
Öğütcen, ülkeye hizmetini tamamlayıp emekli olduktan sonra Valilik gibi bir başka ulvi hizmete soyundu. Türk Eğitim Vakfı'nın İzmir ve Ege Bölgesinin başına geçti. Burada da engin hizmetlerde bulundu, bulunmayı sürdürüyor.
***
Geçen yıl Türkiye Futbol Adamları Derneği, Hüseyin Öğütcen'e "İnsanlar Yaşarken Anılmalıdır" ödülü verdi. Yaşı 87'yi bulan bu değerli insan, burada hayal felsefesini anlatırken, "Ölümü düşünmeden çalışmak ve yine çalışmak" dedi. Ve yaşamı bir yüksek atlama yarışına benzeterek, "Şimdi çıtayı 100 yaşına koydum. İnşaallah o yaşı bulduktan sonra 110'u hedefleyeceğim. Sizler de kesinlikle umutsuzluğa kapılmadan hizmete devam etmelisiniz" öğüdünü vermişti.
***
İzmir Valisi Cahit Kıraç, Balçova'yı doyulmaz bir rekreasyon alanında harika tesislerlme donatan Hüseyin Öğtcen'in anısını yaşatmak için oraya adına bir Heykel ve Başarı Anıtı dikilmesine karar verdi. Tören, 19 Nisan Pazartesi günü saat 16.00'da Balçova Termal Tesislerinde gerçekleştirilecek. Bu büyük devlet adamı için günün bir diğer ilginç yönü, 19 Nisan'da 88.yaşına basacak olması. Anıt için güzel bir sunum da hazırlanmış:"Bu anıt, yüreği vatan ve ulus sevgisi ile çarpan, her meslekten başarılı yöneticilerin anasını adanmıştır..."
* * *
Hüseyin Öğütcen, 19 Nisan 1923 günü Edirne İpsala Sarıcaali köyünde doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler ve Hukuk Fakültelerinden mezun oldu. Hakkari, Niğde, Antalya, İzmir, Kocaeli Valiliğinde bulundu. Beşi Milli Eğitim Bakanlığı, dokuzu, İçişleri, Turizm, Sağlık Bakanlıkları ve Valiliklerden 14 takdirname, 7 onur, 16 hizmet ödülü aldı. Bulvar, cadde, meydan, park, spor salonu ve benzeri 12 yere adı verildi. Her yıl Türkiye'nin en başarılı kaymakamına, "Vali Hüseyin Öğütcen başarı ödülü" verilmektedir.

egeden

Değişimci Kadınlar Tire Pazarı'nda

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) İzmir İl Kadın Kolları üyeleri, Tire Pazarı'nda ve Birgi'de siyaset turu attı.
TDH İzmir İl Kadın Kolları Başkanı İsmihan Hıdırbozan, gündem saptırmalarıyla halkın gerçek sorunlarının üstünün örtüldüğü bir gündemde, yurttaşlara gerçek sorunlarını hatırlatmayı bir görev bildiklerini ve bu nedenle İzmir'in tarihi pazarlarından ve halkın nabzının en iyi attığı yerlerden Tire Pazarı'na geldiklerini söylüyor.
Hıdırbozan," Tirelilerin yanı sıra çoğunluğu Ödemiş'ten gelen pazarcıların da harekete katılmak istediğini" söylüyor.
"Değişimci Kadınlar", ilk seçimde TDH Lideri Mustafa Sarıgül'ün ve ekibinin iktidar olacağını iddia ederek, "Türkiye'de değişim için, çare için hareketimize destek verin" çağrısında bulundu.

küpe
Bilginin efendisi olmak için, çalışmanın uşağı olmak şarttır.
Balzac

fıkra
Aceleci adam

Sarhoşun biri taksiye binmiş ve bir otele götürülmesini istemişti.
Şoför bir ara dikiz aynasından, yolcusunun soyunmaya başladığını gördü ve telaşla:
"Kolay gelsin! Daha otelde değilsin..." dedi.
Sarhoş, peltek peltek:
"Neeee?" diye geveledi ve ekledi:
"Daha önce söylemeliydiniz, demin ayakkabılarımı kapının dışına bıraktım."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA