• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ah Barça, bize bu yapılır mıydı ? ERKİN USMAN

Ah Barça, bize bu yapılır mıydı ?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.05.2010, 00:00
Türk Hava Yolları (THY) yerinde bir atılım yaparak ünlü futbol kulüplerine seyahat sponsoru oldu. Ve isabetli bir seçimle Dünya Futbolunun gururu, dev Barcelona ile piyasaya girdi.
Biliyorsunuz İspanya'da İspanyollar ile Katalan'lar arasında büyük bir rekabet var. Aynı ülke içinde birbirlerinden nefret ederler. THY'nin Barcelona'ya sponsor olması, Madrid'te ve diğer Kralcılar arasında öfkeyle karşılandı.
Bir süre Barcelona amblemini taşıylan THY'yi İspanya semalarında uçurmamaya çalıştılar, başaramadılar. Barcelona'nın, Kralcı'ların gururu Real Madrid'i, hem de Madrid'te 2-0 yenerek İspanya Ligi'nde liderliğe yükselmesi Türk Hava Yolları'na da büyük fors katmıştı. Dünya TV'lerinde Barca'nın Madrid'e THY ile inişi, zaferden sonra Barcelona'da kahramanlar gibi karşılanışı, milyonlarca kişi tarafından izlendi. THY trilyonlarca liralık medya kampanyası yapsa bu kadar ün kazanamazdı.
***
Ama işini daha büyüğü de vardı. Madrid'te Santiago Bernabeu Stadında oynanacak Avrupa Şampiyonlar Ligi Finali. Otoriteler, Messi'li, İbrahimoviç'li, Puyol'lu Barcelona'yı en büyük şampiyon adayı olarak gösteriyorlardı. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Katalan ekibi yarı finalde Milano'da İnter'e 3-1 yenildi, rövanşta da tüm çabasına rağmen 1-0'lık galibiyetle yetinince elenmekten kurtulamadı. Barcelona büyük zarara uğradı ama THY de tarihi boyunca görmeyeceği bir fırsatı kaçırmış oldu.
* * *
Eğer Barcelona finale kalabilseydi, THY de reklamına ve itibarına avan yaptıracaktı. Düşünebiliyor musunuz, Barcelona THY uçağıyla Madrid'e iniyor, karşılanışı 65 ülkeden 2 milyar kişi izliyor. Dünyada ne kadar televizyon varsa Türkiye ve Türk Hava Yolları'ndan sözediyor. Nasıl bir itibar olacaktı bu, nasıl bir tanıtım, reklam. Ah Barcelona, vah Barcelona. Hem kendini yaktın, hem de bizi...

Matematik Sergisi ve lokma günü
2000 yılının, "Dünya Matematik Yılı" ilan edilmesi üzerine UNESCO'da bilim sorumlusu olarak görev yapan Minela Alarcon uluslararası çapta farklı ülkelerde sergilenebilecek bir sergi önerisi getirdi. Söz konusu sergi başta Japonya Tokai Üniversitesi Profesörlerinden Prof.Jin Akiyama ve Fransa Centre Bölgesi Bilim Merkezi'nin desteği ile hayat buldu.
Karşıyaka Lisesi, bu çalışmaları biraz da genişleterek daha çok kişi ile paylaşmak istedi.
"Matematik Sergisi" bir devlet okulunda ilk kez uygulanıyordu. Karşıyaka Lisesi de böylece bir ilke daha imza atmıştı.
Serginin açılışını Karşıyaka Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu ile Karşıyaka Lisesi'nin ünlü matematik öğretmeni Hasan Tahsin Abakan yaptılar.
Karşıyaka Lisesi'nin bir şansı da kuruluşundan günümüze matematik öğretmenlerinin çalışkanlığı ve araştırmacılığı olsa gerek. Huriye Omaç, Cevdet Bilsay Hasan Tahsin Abakan, Halim Erker, Şerif Egeli gibi daha birçok matematik öğretmeni, dönemlerinde Lise'nin adını ülke geneline yaymışlar, nitelikli nice değerler yetiştirmişlerdi.
Bu sergiyi de Lise'nin başarılı matematik öğretmenlerinden Yasemin Yardım Palamutlu 11-A Sınıfı öğrencileriyle gerçekleştirdi.
"Matematik Sergisi" Karşıyaka Liselilerin ünlü "Lokma Günü" olan, 2 Mayıs 2010 Pazar gününe kadar açık olacak.

Halıcılar yaz için umutlu!
İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği Başkanı ve Ticaret Odası Meclis Üyesi Naci Ölçen, yaz sezonu hazırlıklarıyla beraber halıcılık ve yer kaplama sektörünün canlanmasını beklediklerini söylüyor.
Kış sezonunu ölü geçirdiklerini hatırlatan Ölçen şunları söylüyor:
"Duvardan duvara halıcılık tükenme noktasına geldi. Laminat parke ve pvc yer döşemeciliği üzerine siparişler ise günü bile kurtarmıyor. Yaz sezonu ile evini ve yazlığını yenilemek isteyenler işleri canlandırabilir. Ama en önemlisi yurt dışı ve fuar bağlantıları olacak."
***
İzmir Ticaret Odası'nın girişimlerine dikkat çeken Ölçen, 'Ekrem Demirtaş'ın Giritli işadamlarını kentimizde ağırlaması ve İran'a düzenleyeceği ticari gezinin sektörü soluklandıracağını umuyor.
Ölçen ardından ekleyor:
"Necip Kalkan da her sıkıntımızda bizlerden yardımlarını esirgemiyor.
Ticaret Odası'nın destekleriyle 82 kişilik heyetle katıldığımız İstanbul halı fuarında derneğimiz de ilk kez bir stand açtı. Dernek olarak Ticaret Odası'nın halıcılık sektörüne ve İzmir ticaretine getiri sağlayacak her çalışmasına katkı koymaya hazırız' diye konuştu.

küpe
Sevginin bulunmadığı yerde akıl da arama.
Dostoyevski

fıkra
Para olunca..
.
Salamor'un dükkanına gece giren hırsız, kasayı açmak için uğraşıyordu. Dükkanın üstünde yatan Salamon gürültüyü duyunca silahını kaptı va aşağıya indi.
"Eller yukarı" diye bağırdı.
Hırsız, Salamon'u iyi tanıyordu:
"Tabancana beşyüz lira veririm" dedi.
Salamon, hemen yumuşadı ve silahını hırsıza uzattı:
"Al... Hayrını gör. Verdim gitti."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA