• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Baykal niçin Meclis’e gitti ERKİN USMAN

Baykal niçin Meclis'e gitti

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.05.2010, 00:00
CHP'deki gelişmelerde herkes yönetimin şekillenme biçimini konuşurken, "Baykal niye Meclis'e aniden gelmeye karar verdi" sorusu, gündeme gelen bir başka konu. Bu sorunun birinci yanıtı, gerçekten "yat" olayı.
Görünmeyen yanıtı ise yarın yapılacak grup başkan vekilliği seçimlerinde Konya Milletvekili Atila Kart ve Adana Milletvekili Tacidar Seyhan'a destek vermekti.
İkinci gelişen olay ise, Genel Merkez'de yaşanıyor.
Kılıçdaroğlu'nun Zonguldak gezisi sırasında ulusal ve yerel basın arasında yaşanan arbede, basın mensuplarının kumanya gereksiminden tutun tuvalet ihtiyaçları, internet bağlantılarına kadar birçok olayın öngörülmemiş olmasıydı. Parti Genel Merkezi'nde, "Ben Tunceliliyim, bana dokunulmaz" anlayışı ile olayları değerlendiren bir yaklaşım, partiyi medyada kaosa sürükler.
Bir başka konu ise, üst kademede dile getirilen, "1974 CHP-MSP hükümetinin yıkılmasında Ecevit'in, Demirel'in Özel Kalem Müdürü ve ekibi tarafından yönlendirme çabaları enformasyon aktarmaları" görüşünün "pes" perdeden tartışılması.
Kılıçdaroğlu'nun dikkat etmesi gereken en önemli olaylardan biri. Tabii Şükran Hanım'ın da telefonları bağlarken, "Dikkatli ol, Kılıçdaroğlu abluka"ya alınmaz manevralarına tavır almalıdır.

okumak lazım
Karl Marx ve Evrensel Zihin

Hiçbir yazarın ondan daha çok okuru olmadı. Hiçbir devrimciye ondan daha fazla umut bağlanmadı.
Hiçbir ideolojiye onunki kadar şerh düşülmedi.
20. yüzyıl dünyasında hiçbir insanın adı onun kadar anılıp, onunki kadar etkili olmadı.
***
Karl Marx, kapitalizmin çok ötesini gören, bütün dünyayı geçmişi, bugünü ve geleceğiyle ruhunda ve zihninde taşıyan bir yaratıcı ve bir devrimciydi.
Jacquez Attali'nin Karl Marx biyografisi benzerlerinden oldukça farklı.
Bir yandan Karl Marx, öte yanda zekası, engin bilgisi ve Marksist olmayan tavrı ile Attali...
Ama sonuçta ortaya çıkan eser, her türlü polemiğin ötesinde son derece sevgi dolu, son derece insani ve kavrayışlı bir Karl Marx biyografisi.
***
Bir nefeste okuyacağınız bu kitap bir Turkuvaz yayını..
Tercüme de Martı Şahin ile Melike Işık Durmaz tarafından yapılmış.
İletişim telefonu: 0212 354 41 57

kentten
Aylin'in fikir atölyeleri

İzmir'e birbirinden değerli isimleri getirerek butik söyleşilerle İzmirlilerle buluşturan ve kentin tanıtımına önemli katkı sağlayan On-Art İletişim Danışmanlığı bünyesinde gerçekleştirilen "Art 10 Fikir Atölyeleri", geçtiğimiz cuma günü dünyaca ünlü akademisyen-yazar
Prof. Stefano d'Anna'yı konuk etti. Bestseller olan kitabı, "Tanrılar Okulu" ve birçok uluslararası konferansta tüm dünyadan üst düzey yönetici ve girişimciye verdiği "Liderlik" ve "Bütünlük" seminerleriyle biliniyor.
Aylin Onart, bir sürpriz isim daha verdi. 4 Haziran Cuma günü Türkiye'nin sevilen yazarlarından Kürşat Başar, İzmir'de Art 10 Teras Söyleşileri'nde olacak..

"Düdüklüde Kıymalı Bamya" oyunu
Ali Rıza Akıncı Anadolu Lisesi tiyatro topluluğunun yıl sonu etkinliği için hazırladığı, "Düdüklüde Kıymalı Bamya" oyunu, Karşıyaka Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nde yarın saat 14.00 ve 20.00'de olmak üzere, iki kez gösterime sunulacak. Ekrem Yaşa ve Ercan Bahadırın yönettiği oyunda Cüneyt Otlu, Gizem Çolak, Fatma Savran, Gonca Bulut, Serap Bayar, Tolunay Karavar, Seray Oker, Duygu Mavi, Berfin Gül Yaşa, İlknur Karaaslan, Su Evrim, Irmak Devran ve Cansu Sıdık adlı öğrenciler oynuyor. Gençlerin bu iddialı tiyatro oyununu kaçırmamanızı tavsiye ederim.

fıkra
Teşekkür

Adam merdevinleri hızlı hızlı tırmanıp doktorun yanına geldi.
"Teşekkür ederim doktor bey... Tedavinizden çok memnun kaldım" dedi.
Doktor şaşırmıştı.
"İyi ama, siz benim hastam değilsiniz ki..." diye cevap verdi.
Adam güldü:
"Haklısınız doktor bey! Amcam sizin hastanızdı ve tüm serveti şimdi bana kaldı."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA