• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Manisa Tarzanı ve kehanetler ERKİN USMAN

Manisa Tarzanı ve kehanetler

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.07.2010, 00:00
Dünya Kupası, İspanya'nın zaferiyle sonuçlandı. Ancak bu arada, Almanya'nın Oberhausen şehrinde yaşayan iki yaşındaki ahtapot, Dünya Kupası maçlarının sonuçlarını doğru tahmin etmesiyle bir anda uluslararası çapta ün kazandı.
İşte Dünya Kupası'nın en isabetli tahminlerini yapan kahin ahtapot Paul'ün haberlerini okuyunca çok gerilere, 50 yıl öncesine gittim.
Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi'nin, 1960 yılı kehanetlerini yayınlayan gazete haberini hatırladım.
***
Manisa Tarzanı o yıllarda tam olarak algılanamadı. O yüzdendir ki kendisine 'Tarzan' lakabı uygun görüldü. Aslında o çevreci bir doğa adamı ve yurtseverdi.
Manisa Tarzanı, Ahmeddin Carlak adıyla 1899 yılında Bağdat'a yaklaşık 100 km. uzaklıktaki Samarra kentinde doğdu. Çok genç yaşta Birinci Dünya Savaşı'na, ardından da Türk Ulusal Bağımsızlık Savaşı'na bir nefer olarak katıldı. Savaşın sonunda, gösterdiği yararlılıklardan dolayı İstiklal Madalyası ile onurlandırıldı. 1923 yılında Manisa'ya geldi; kimsesiz ve yoksuldu. Manisa Belediyesi'ne girdi. Haziran 1933'te bahçıvan yardımcısı oldu ve hep bu görevde kaldı. İşte bu tarihten itibaren de doğa adamlığı ve çevreciliği ön plana çıktı. Manisa ve çevresini yeşillendirmek için var gücüyle çalıştı. Özgürlüğünü her şeyin üstünde tutan bir yurtsever olarak yaşadı. Mal, mülk, servet ve makam sahibi gibi düşünceler taşımadı. Kent sevgisiyle, kent adına çalışmayı ve yaşamayı temel ilke saydı. Adı hep Manisa ile beraber anıldı.
***
Şimdi sizlerle 1959 yılının son günlerinde gazetelerde yayınlanmış ilginç bir haberi paylaşmak istiyorum: Manisa Tarzanı'na sormuşlar: "1960 yılında neler olacak?"
Gelin beraberce okuyalım:
"Manisa Tarzanı'na göre 1960'ta neler olacak?
Manisa, (Hususi)-Yeni yılın eşiğinde Irak doğumlu meşhur Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi de yıldız falına bakmış ve bazı kehanetlerde bulunmuştur.
Çıkardığı sonuçları 10 madde halinde şöyle sıralıyor:
1- Dünya, asırlardan beri görülmemiş bir bolluk ve ucuzluğa kavuşacak.
2- 1960 yılında tehlikeli bir savaş zuhur etmeyecek.
3- Yer yüzündeki bütün İslam cemaatı arasında birlik teessüs edecek ve yeni yıl, Müslüman milletlerin gelişme ve yükselmesine sahne olacak.
4- Orta Doğuda komünist tehlikesi tamamen kaybolacak, ihtilaflar sulh yoluyla halledilecek.
5- Eski kraliçe Süreyya Bahtiyar, İran Şahı Muhammet Rıza Pehlevi ile yeniden evlenecek, bu izdivaçtan biri kız, diğeri oğlan iki çocukları dünyaya gelecektir. Bilahare umumi af ilan edilecek.
6- Keşmir, Filistin ve Kıbrıs davaları barış yoluyla halledilecek.
7- Batı Almanya ile Doğu Almanya arasında ittihad hasıl olacak, komünistler çekilmek zorunda kalacaklar.
8- Bütün dünyanın sağlam bir sulh ve sükun devresine girmesi, her yerde mahkumların affedilmeleriyle ve çeşitli şenliklerle kutlanacak.
9- İslam alemine doğru büyük bir alaka belirecek, pek çok kimseler Müslümanlığı kabul edecekler. Kur'anı Kerim bütün dillere çevrilip okunacak.
10- Atom ve Hidrojen kudreti insanlığa hizmet yolunda kullanılacak, kanser ve tüberkülozun önü bu kudretlerden istifade suretiyle alınabilecek.
Hadiseler, inşallah Manisa Tarzanı'nı haklı çıkarır. Başka ne diyebiliriz ki!"
Değindiği her konuda pozitif görüş belirtiyor. Bundan elli yıl önce barış ve huzur içinde güzel bir dünya düşlüyor.
Manisa Tarzanı'nın olumlu kehanetleri ile ilgili 31 Aralık 1960'a kadar olan bütün gazete haberlerini taradım. Bu pembe dileklerinin hiçbirini tutturamamış Ahmet Bedevi. Üstüne üstlük bir de memlekette ihtilal olmuş.
İşin acı tarafı ise Manisa Tarzanı'nın kehanetlerinin(!) koskoca yarım asır geçmesine rağmen hala gerçekleşememiş olması.
Bu değerli çevreci ve doğa adamını saygıyla anıyoruz.
* * *
Sevgili Tufan Atakişi'nin ilginç araştırmaları iki haftadır POTA'nın konuğu oldu. Gördüğü ilgi üzerine, bu pazar da bir çalışmasını sizlerle paylaşmak istedim.
--
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA