• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kaf-Kaf gençlerle yücelecek ERKİN USMAN

Kaf-Kaf gençlerle yücelecek

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.07.2010, 00:00
Karşıyaka Spor Adamları Derneği'nin (KARSAD) düzenlediği KARSAD Gençlik Kolları 1. Söyleşisi, derneğin Karşıyaka'daki merkezinde yapıldı, büyük ilgiyle karşılandı. Ahmet Diker'in yönettiği panele, KSK'nin eski futbol yıldızlarından Rıza Tuyuran ve Ekrem Güçsav ile camianın sevilen isimlerinden Mustafa Başman konuşmacı olarak katıldı.
KARSAD Başkanı Dr. Bülent Zeren ve yönetiminin de hazır bulunduğu söyleşiye 65 kadar üniversiteli "Genç Kaf-kaf" katıldı. Bir kasap ve bir berberde bulunup getirilen Karşıyaka'nın 3 Ekim 1959'da İstanbul'da Vefa'yı 4-0, 3 Aralık 1961'de İstanbul'da Beşiktaş'ı 1-0 yendiği fotoğraflar, söyleşide bulunanların gözlerini yaşarttı.
Konuşmacılar, hedefin Karşıyaka temasını işleyerek ve düşüncesini yayarak KSK için her zaman her yerde etkin lobi oluşturmak ve bir asrı yakalayan şanlı tarihinde sağa sola saçılan belge ve fotoğrafları bir araya getirmek olduğunu vurguladılar.
"Karşıyaka Spor Müzesi"nin 15 Eylül-5 Ekim tarihlerinde 20 günlük bir açıkhava sergisiyle tanıtıma açılacağını belirten Rıza Tuyuran, Güçsav ve Başman, müzeye armağan edilen Gode Cengiz (Kocatoros) ve Erol Baş orijinal formaları başta olmak üzere, 300 kadar eserin sergileneceğini söylediler.

BRANŞI ÇOK FAZLA
İlk sözü alan Mustafa Başman, "KSK'yi KSK yapan değerlerin başında Türkiye'de en çok branşta faaliyet yapan spor kulübü olması geliyor" dedi. Kent bilincinin oluşmasında bu anlayışın ön planda tutulması gerektiğini belirten Başman, "Yelken ve sutopu takımlarımızla ilgili keyifli anılarımız geceyi renklendirdi. Karşıyakalı olarak yaşamın her alanında herkese görevler düştü.Bazı şeyleri kimse yapmıyorsa, biz yapmalıyız, siz gençler yapmalısınız" diye konuştu.

GEÇMİŞE YOLCULUK
Ekrem Güçsav, konukları geçmişe yolculuğa çıkardı. Tarihimizde artık unutulmaya yüz tutmuş bazı anıları aktarırken, zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Renkli kişiliğini konuşmasına yansıtan Güçsav, Karşıyakalı duruşu üzerinde dururken, büyük fedakarlık yapılarak kazanılan kupaların artık sergilemesini, birçok Karşıyakalı büyüğün o kupalarda emeği olduğunu belirtmesiyle, salonda alkış tufanı koptu. Konuşması sırasında gösterdiği ve çok az kişinin bildiği resimler, geceye katılanlarca büyük ilgi gördü. "Bu resimleri artık ben Karşıyaka esnafının duvarlarında değil, kulüp müzemizde görmek istiyorum" diyerek konuşmasını sürdüren Güçsav, bu anlamda KARSAD olarak Sonbahar'da önemli bir adım atacaklarını belirtti.

YUVA ÖZELLİĞİ YOK
Rıza Tuyuran ise, öncelikle sorunu doğru kavramanın gerektiğini belirterek, çözümün kendi sistemlerini geliştirmekte olduğunu ifade etti. Karşıyaka'ya dışarıdan gelen bir profesyonel olarak başlayan macerasının Karşıyaka ile kesiştiği noktanın önemini anlatan Tuyuran, kendi dönemlerinin tersine, yeni kuşakta artık sporcular Karşıyaka'ya neden yerleşmediğini, futbolu bıraktıktan sonra artık burada niye yaşamadığı sorusunun cevabının aranması gerektiğini ifade etti.

HEYECAN VE COŞKU
Genç KSK'li katılımcıların sorularında eski büyülü Karşıyaka'ya olan özlem yatıyordu. Söyleşiyi coşkuyla izleyen Karşıyakalı üniversiteli gençler, gönül verdikleri kulübün geleceğine katkı için ellerinden geleni yapacaklarını vadettiler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA