• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Meslek kazanımı ve KOBİ’ler ERKİN USMAN

Meslek kazanımı ve KOBİ'ler

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.08.2010, 00:00
Fettah Güventürk, EGEK0BİDER Genel Başkanı...
Ege'deki KOBİ çalışmalarının önderliğini yürüten Güventürk, her çarşamba Yeni Asır TV'nin konuğu oluyor. Saat 20.00 ile saat 21.00 arasındaki bu programın adı: KOBİ Yolculuğu...
Küçük ve ortaboy işletmeler ekonominin önemli bir unsuru. Hatta, orta direği...
Güventürk, bu programda Türk ekonomisinin en stratejik sektörü tarım ve KOBİ konularını, sorunlarını ve çözüm önerilerini kamuoyu ile paylaşıyor.
Bir fırsatını bulup izlemenizi için öneri de benden...
***
Fettah Güventürk, KOBİ'lerin meslek kazanımında önemli unsur olduklarını vurguluyor ve şöyle konuşuyor:
"Meslek, bireyin mizaç ve kabiliyetine uygun bir eğitim veya çalışması sonunda kazandığı, elde ettiği beceri ve ihtisasların tümü olarak bilinir. Meslek sahibi olabilmek, toplumun en başta gelen sorunu işsizliğin anahtarıdır."
***
Fettah Güventürk'e göre; ülkemizin genelde tarım toplumu oluşu, eğitim politikamızın, genel hayat felsefemizin meslek merkezli olmaması okul sınavlarına girişte yeterli yönlendirilmenin yapılmaması nedeniyle, beraberinde bazı sorunları da getiriyor.
***
İşte bu aşamada, KOBİ'lerin gündeme getirilmesi ön plana çıkıyor.
Fettah Güventürk'ü dinlemeye devam:
"Geç olmasına rağmen bir işgücünün vasfıyla dönüşümü, eğitim merkezlerinde ve organize edilen mesleki kurslarla ve KOBİ'lerde çalışarak mümkündür. KOBİ'lere yapılacak destekler vasıfli işgücü kazandırırken, bir yandan da işsizliğin düşmesine sebep olacak."

egeden
Akçay, Avrupa televizyonlarında

Akçay beldesi yerel ve ulusal basın organlarının yanında, televizyon kanallarının da ilgisini çekmeye devam ediyor.
Son olarak Kanal Avrupa televizyonundan bir yayın ekibi Akçay'a gelerek hem beldenin genel tanıtımını hem de Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu ile röportaj yaptı.
***
Kanal Avrupa TV, uydu üzerinden tüm Türkiye'ye ve 14 Avrupa ülkesine yayın yapıyor.
İnceoğlu ile yapılan söyleşi Kanal Avrupa televizyonunda, "Ece ile Türkiye Turu" programında yayınlandı.
5 kişiden oluşan Kanal Avrupa televizyonu ekibi Akçay beldesinin buz gibi içme sularını, tıklım tıklım dolu plajlarını, yeni düzenlenen Kordon Park ve diğer caddeler ile sokaklarını ve 7. Akçay-İda Kültür ve Sanat Şenliği etkinliklerini tanıttı.
***
Akçay Belediye Başkanı CHP'li Cahit İnceoğlu ile de bir röportaj gerçekleştiren Kanal Avrupa'nın "Ece ile Türkiye Turu" programı, 9 Ağustos Pazartesi akşamı yayınlandı. Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Akçay'ın turizm sektöründe eski haklı ününe kavuşması için belediye olarak tüm olanakları değerlendirmeye çalıştıklarını belirtti ve "Sevgi ve su beldesi Akçayımızı yurtiçi ve yurtdışında tanıtmak için çalışmalarımız sürüyor. Yazılı basının dışında, görsel basınımız da Akçayımıza sık sık yer vermeye başladı. Son olarak Kanal Avrupa ekibi beldemize konuk oldu" dedi.

küpe
Hiçbir suikast tarihin akışını değiştirmez, değiştiremez.
B. Disraeli.

fıkra
Taksi yerine gemi

Bardan çıkan sarhoş, kasketli adama öfkeyle çıkıştı:
"Derhal bana bir taksi çağır bakayım."
Öteki cevap verdi:
"Bana bakın, ben taksi şoförü değil kaptanım..."
Sarhoş gülümsedi:
"Ne var yani? Öyleyse bir gemi çağırıver..."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA