• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kentsel dönüşümün ağırlık merkezi ERKİN USMAN

Kentsel dönüşümün ağırlık merkezi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.11.2010, 00:00
Bayraklı halkı şu günlerde, "kentsel değişim" ile yatıyor, "kentsel değişim" ile kalkıyor.
İlk etapta kentsel değişim uygulamasının ağırlık merkezi Alpaslan Mahallesi...
Bu mahallede çoluk çocuk dahil 25-30 bin kişi yaşıyor.
Alpaslan Mahallesi'nin medyatik muhtarı İbrahim Varol kararlı konuşuyor:
"Belediye Başkanımız Hasan Karabağ'ın bizlere sahip çıkacağından eminiz. Onun bizlere kurtların önüne atmayacağına inanacımız tam..."
***
İbrahim Varol'dan cümleler:
* Buralara geldiğimiz ilk günleri hatırlıyorum. 8-9 yaşında bir çocuktum. Ailece şimdi oturduğumuz evin arsasını sevmiştik. Babam ve annem varlarını yoklarını ortaya koydular. Öteki komşularımız bizlere yardımcı oldular. Zaman içinde biz de onlara koştuk. Hatırlıyorum. Derelerden kovalar içinde suları bu dağlara taşıdık.
* Yıllar içinde çeşitli tapular verildi. Bizim eve oturduğumuzdan bu yana üç defa tapu aldık. Bunlardan biri de Yahya Paşa varislerinden... Bu paraları veren insanlar, "Ne parası olduğunu" bilmiyor.
* Bu mahalle insanları yatıp kalkıp Osman Kibar'a, İhsan Alyanak'a, Yüksel Çakmur'a, Ahmet Piriştina'ya ve Burhan Özfatura'ya dua ediyor. Kimine rahmet okuyor, kimine sağlık diliyor.
Alpaslan Mahallesi'nin medyatik muhtarı İbrahim Varol, "kentsel dönüşümün" adil ölçüler içinde ve herkesi memnun edecek biçimde gerçekleştirileceğinden emin...
***
İbrahim Varol siyasetin içinde kavrulmuş bir hizmet adamı.
Geçtiğimiz günlerde, "Suat İstanbul'un CHP ile ilgili görüşlerini dile getirmiştik.
İbrahim Varol'un da elbette bir diyeceği olacaktı.
Nitekim oldu da...
Medyatik muhtarımız:
"Suat İstanbul şu yıllardaki siyasetin aradığı bir adam" diyor ve ekliyor:
"Böyle insanlar siyasete heyecan verir. Sadece Suat İstanbul mu? Onun yanında Nejat Yılmaz, Cenap Börühan. Can Bakır bugün İzmir ve Ege siyasetinin ihtiyaç duyduğu isimler..."

Salihli ismi semalarda
Artık Salihli adı tüm dünya havalimanlarında boy gösterecek.
Türk Hava Yolları'nın filosuna yeni katılan Airbus A320 tipi bir yolcu uçağına, "Salihli" ismi verildi. 2009 model olan uçak, 12 adet business sınıfı ve 138 adet ekonomi sınıfı olmak üzere toplam 150 koltuk kapasitesine sahip bulunuyor.
İlçenin isminin yolcu uçağına verilmesi, yaptığı tanıtımlarla Sardes ve Salihli ismini sürekli ön planda tutan Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın bir başarısı olarak değerlendirildi.
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Talat Zurnacı, Airbus A320 tipi 2009 model uçağa Salihli isminin verilmesi ile ilgili süreci şöyle anlattı:
"Salihli Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Türk Hava Yolları filosuna yeni katılan uçaklardan birine Sardes adının verilmesi için gerekli girişimlerde bulunmuştuk. Türk Hava Yolları'nın Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Cemal Şanlı ve İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Dr. Mehmet Koç, bu süreçte bize çok yardımcı oldu. Salihli kökenli olan bu iki isme müteşekkiriz. Projenin gerçek kahramanları bu hemşerilerimizdir. Salihli dışında olup, Salihli için çalışan bu hemşerilerimizle gurur duyuyoruz. İlçenin tanıtımına sağladıkları katkıyı maddi olarak ölçmek mümkün değil."

hayattan
Oba'da 30'ncu yıl kutlaması

Türkiye'de henüz konuşulmadığı bir dönemde doğa içinde yarı olimpik yüzme havuzu yapıp dinlenme ve eğlence merkezi kurarak İzmir'de bir ilke imza atan Güler ailesi, Oba Tesisleri'nin 42'nci kuruluş yıl dönümünü kutladı. 22 dönüm arazilerinin bir bölümünü karavan hayatı yaşamak isteyenlere, diğer bölümünü de birbirinden ilginç mimari yapısıyla 30 ahşap ev yaparak doğa içinde dinlenmek isteyenlere özel bir mekan yaratan Ali ve Ahmet Güler kardeşler, doğa düşkünü ve betona karşı mücadele eden örnek bir aile oldular.

küpe
Kalpler silahla değil, sevgi ve yüksek gönüllülükle yenilirler.
Spinoza

fıkra
Arayan kim?

"Komiser Bey, ne olur beni tutuklayın..."
"Niçin?"
"Karıma beş el ateş ettim."
"Öldü mü?"
"Hayır, hiçbir kurşunu isabet ettiremedim."
"Öyle ise tutuklanmanı niçin istiyorsun?"
"Şimdi karım beni arıyor da..."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA