• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’i ve Kordon’u dünyaya açacağız ERKİN USMAN

İzmir'i ve Kordon'u dünyaya açacağız

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.11.2010, 00:00
Kordon'da yaşayan İzmirliler her gün karşılaştıkları çöp yığınları için "utanç verici" diyor.
Vatandaş buralarda 7 gün 24 saat temizlik istiyor.
Bu tespitleri Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na ilettim.
"Bunlar vatandaşların görüşleri. Siz sorumlu bir belediye başkanı olarak ne düşünüyorsunuz?" dedim.
İşte cevabı:
"Geçtiğimiz günlerde Kordon işadamları ile yaptığımız toplantıda birçok konu gündeme geldi. Bunlardan bir tanesi çöplerin daha sık aralıklarla toplanmasıydı. Konu ile ilgili arkadaşlara talimat verdim. Orada çöp yığınlarının bulunması tabii ki hepimiz için mahzurlu. Onun için de çöp toplayan arkadaşlarımızın sürekli çalışması, işyerleriyle beraber mümkünse çöpün arabaya verilmesi konusunda çalışmalar yapılıyor. Zaten Kordon'un yeşil alanını sürekli temiz tutmaya çalışıyoruz."
İnsanlarımıza Kordon'u 365 gün aktif halde tutmak için, aydınlatmasından kent mobilyasına, minik meydancıklara, toplantı yerlerine konser alanlarına varıncaya kadar birçok projemiz var. Körfez'de su oyunları, KÖrfez'in canlanması gibi birçok projemiz bulunuyor. Bu, Yenikale'den başlayan ve Mavişehir'de biten 50 kilometrenin üzerindeki bir bölge."
***
Başkan Kocaoğlu, açıklamasının bu bölümünde, kentin 40 yıldır konuşulan bütün altyapı sorunlarını düzeltmek için harekete geçtiklerini vurguluyor.
Kocaoğlu'nun verdiği bilgilere göre, Aliağa-Menderes raylı sisteminden, tutun da, spor salonları, yeni opera binasına, Fuar altyapısından kongre merkezine kadar çeşitli unsurları kapsayan projeler var.
***
Başkan Kocaoğlu, Kordon esnafının tutumlarından şikayetçi gibi...
Başkan'ı dinlemeye devam:
"Anlayamadığım bir yanları da kapatma istek ve talebi var. Yanları naylonla kapatmak istiyorlar.
Bir de saksılardan duvar örmeye başladılar. Üstüste koyuyorlar saksıları. Vatandaş o çiçeklerin arasında niye oturur? Kordon'a bakmayacaksa, o açıklığı yakalamayacaksa, denizi görmeyecekse, gerçi araba parklarından denizin de görüldüğü yok ya."
***
Kocaoğlu'na bir soru daha:
"Kordon trafiğe kapatılacak mı..."
Cevap şu:
"Aliağa-Menderes projesi tamamlandıktan, insanlar kolaylıkla buralara gelebildikten ve besleme hatları çalıştıktan sonra, Kordon'un trafiğe kapatılması kentin çok büyük yararına olacak.
Kademeli bir şekilde Kordon'u trafiğe kapatmak istiyoruz.
Çığırtkanlardan İzmir halkı son derece rahatsızdır. Bir kısım esnafımız özellikle çığırtkan çalıştırmaktadır. Koldan tutup içeriye çekmeler, Kordon'un aleyhine olmaktadır. Herşey oradaki esnafın aleyhine olmaktadır."
***
Alsancak Limanı ile Pasaport arası 2 bin 800 metre. Kordonla ilgili bir de tuvalet problemi var.
Bakalım, Aziz Başkan ne diyor:
"Kordon düzenlemesi içinde oraya uygun bir mimaride tuvalet yapılması gerekiyor. Kordon'a tuvalet tamam da. Bunun da bir püf noktası olması lazım. Kordon'da parayı oradaki esnaf kazanıyor. Hepsinin tuvaleti var. Biz oraya tuvalet yapmayalım demiyoruz. Ama biraz da esnaf müşteri velinimetiyse, müşterisine sıcaklık göstermek zorundadır. Bugün tuvaletini kullanır iyi bir davranış görür, yarın gelir orada çay içer, yemek yer. Esnaf sadece kendi müşterisine hizmet etmez, çevreye de hizmet eder. Bilgi taşır, adres sorar, bir derdi vardır sıkışmıştır ona koşar. Ben de esnaflıktan gelen bir insanım. Sokaktan geçen adama yardım etmek zorundasın. Oranın esnafı isen yerlisi isen. Zaman zaman elinden tutarsın, kadın düşmüştür, yaşlıdır yürüyemiyordur. Alırsın arabana. Çocuklara dersin ki, götürün hanımefendiyi ya da beyefendiyi evine ya da nereye gidecekse. Adresini kaybeder ters yerde inmiştir. Kızına oğluna gidecektir alırsın götürürsün. Bizim bildiğimiz esnaf budur. İyilikten de kimseye zarar gelmez. İyilik yapmaktan da zarar gelmez. Biz oraya tuvalet yapacağız."
***
Ve Kocaoğlu'ndan satırbaşları:
* Kordon'u İzmir'i dünyaya açmak zorundayız.
* Dünyaya açamazsak, hedefimize ulaşmamız kenti kalkındırmamız mümkün değil.
* Kenti dünya insanına açmak çerçevesinde bir yığın çalışmalar yapıyoruz. Bir strateji belirledik. O satratejiye uyuyuyoruz. Bunun da yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA