• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Dikkat! Kuşadası’nda motorsiklet terörü ERKİN USMAN

Dikkat! Kuşadası'nda motorsiklet terörü

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.12.2010, 00:00
Akdeniz'de yükselen ve uluslararası turizmin zirvesine oturan Antalya'nın, Ege'deki alternatifi Kuşadası, Türkiye'de limanına en çok kruvaziyer yolcu gelen bir liman.
Tarihi dokuya sahip yılın 12 ayı yaşayan yaz-kış nüfusu yetmiş bin olan bu güzel ilçenin özelliklerinden biri de, Türkiye'nin en çok motosiklet kullanılan ilçe olması.
***
İşte meselenin bu noktasında kendisini "emekli sanayici ilan edip" Kuşadasını mesken seçen Fethi Somalı'nın görüşlerini aktarmak istedim.
Fethi Somalı ayrı zamanda bir yüksek mühendis...
Somalı Kuşadası'nı bir motorsiklet cenneti olarak tanımlıyor ve ekliyor:
"Motorsiklet pratik bir araç. Genç kızlarımız, delikanlılarımız ve bazen yaşlı-başlı hanımlarımızın köpeklerini de selesinde taşıdıkları bir vasıta.
Ne var ki, hazır yemek firmalarının, kargocuların motorsikletleri burada yaşayanların can güvenliğini tehdit edici seviyeye yükseldi."
***
Somalı'nın verdiği bilgilere göre, kaldırımlarda, bilhassa sahil şeridinde, parklarda sorumsuzca hız yapan motorsikletler iunsanların, sokaklardaki hayvanların yaralanmalarına ve ölmelerine sebep oluyor.
Kuşadası Belediyesi'nin, parklara girilmeyeceği ve buralara araç bırakılmayacağını ukaz levhaları ile bildirmesine rağmen, bu uyarıları dinleyen yok.
* * *
Fethi Somalı'dan son söz:
"İnsanlarımızın can güvenliğinin sağlanması için Kuşadasındaki tüm kamu yetkililerinin caydırıcı önlem almalarının zamanın gelip geçtiğini haber vermek istiyorum. Hayatlarımızın en güzel günlerini bu güzel ilçemizde geçirirken, insanlarımızın motorsiklet altında can vermelerini istemiyoruz."

toplum
'Balıkevi'nde kahvaltı

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Tuncay Bozkurt ve II. Başkan Mustafa Rüstem'in, AK Parti İzmir Milletvekili Taha Aksoy için düzenlediği kahvaltıya davet edilen Sivil Toplum Kuruluşları (STK) yöneticilerinin katılımı ile yapıldı.
Mustafga Rüstem'in yönetmenliğini yaptı Şirince Balıkevi'ndeki toplantıya, Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Necat Yılmaz, Besiad Bostanlı Esnaf, Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Murat İpek, , Tuna Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Süleyman Özsakallı, Mavişehir Rotary Kulübü Başkanı Emir Bulat, Kordelyalı İş Adamları Derneği'nden Recep Polat, Şefiad Şemikler Fikri Altay Yalı Mahalleleri Derneği'nden Kenan Kahraman, Karşıyakam Dergisi'nden Nahit Güzey, Karşıyaka Karadenizliler Derneği'nden Yaşar Yılmaz, Diyarbakırlılar Derneği'nden Süleyman Başıbüyük ve Karok Karşıyaka & Karşıyaka Dergisi Okur Platformu Başkanı Tufan Atakişi katıldı.

kentten
Aytuğ Arıkan'ı kaybettik!

Hızlı ve renkli bir avukattı. DÜzgün bir yaşam biçimi vardı. En büyük özelliği de, garibanlardı.
Yürüyüş yapmayı pek severdi. İşte bu yürüyüşleri sırasında karşılaştığı garip-gurebayı himaye altına almak, onların yüzlerini güldürmek, ceplerine birşeyler koyabilmek Aytuğ Arıkan için büyük bir keyifti.
İzmir Barosunun de değerli bir uzvuydu.
En verimli çağında o amansız hastalığa yakalandı.
Azim yüklüydü,
Yılmadı...
Bu mücadala yıllarını aldı.
Ama yenik düştü.
Aytuğ Arıkan ile İzmir hukuk alemi bir değerini daha kaybetti, diyebiliriz.

küpe
Beklemeyi bilen insan,herşeyi elde edebilir.
B. Disraeli

fıkra

Pardon

Gece yarısından sonra körkütük çıktı meyhaneden. Adamakıllı keyifliydi. Bir ağaca tosladı, şapkasını çıkartıp "pardon" dedi. Az sonra ikinci bir ağaca daha tosladı. Yeriden şapkasını çıkarıp "pardon" dedi.
Üçüncü ağaca toslayınca ona da "pardon" dedikten sonra hemen bir kenara oturdu.
"Öfff be!" dedi ve ekledi: "Bari şu cenaze alayı geçsin de öyle gideyim eve..."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA